Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Ásvány golyók történelme és csodái!

Ricsi
2023. 07. 24. 14:50:00
Ásvány golyók történelme és csodái!

Az ásvány golyók, másik ismert nevükön kristálygömbök, évezredek óta léteznek. Szinte lehetetlen úgy gondolni ezekre a varázslatos csiszolatokra, hogy ne kapcsoljuk össze őket titkokkal, mentális-pszichés tevékenységekkel és jóslásokkal. Ennek egyik lényeges oka, hogy a kristálygömbökből való jóslás napjainkig az egyik legelterjedtebb kép, ha spirituális dolgokról van szó. De az ásvány golyók többek, mint a régmúltból fennmaradt mendemondák és mesék eszközei. A legkisebbtől a legnagyobbig, a hegyikristályból készülttől egésze az obszidiánig, hatalmas erővel rendelkeznek, melyek képesek a mindennapokat megváltoztatni és átalakítani.

Az ásvány golyók legkorábbi felhasználása több ezer évre vezethető vissza. Elsősorban a médiumok, a jósok, javasok és alkimisták használták. Mint pszichés és médiumi képességeket felfokozó eszközben, gyakran révülés következtében képeket láttak benne, melyek segítségével jósoltak. A régi időkben crystallum orbisnak, majd végül orbuculumnak nevezték, az igazmondás eszközének. Alakjuk miatt régebben is úgy tartották, hogy minden irányban egyenlően osztják el az energiát és emelik a pozitív rezgéseket. Így a kristálygömbök ideálisak jóslási és javaslási feladatok végzéséhez.

Már az ősidőkből származnak olyan fennmaradt emlékek miszerint, egy kristálygömbbe vagy bármilyen fényvisszaverő (tükröződő felület, ez gyakran kút vize vagy ezüstfelület volt) vagy áttetsző tárgyba, eszközbe nézés, folyamatos fókuszálás képes arra, hogy megnyissa a harmadikszemet és fokozza az intuíciós képességet. Úgy tartják, ha egy hegyikristályból vagy kvarcüvegből készült golyó közepébe meredünk, egyfajta meditatív transz állapotba esünk, mely megnyitja a tudatalattit és lehetővé teszi, hogy hozzáférjen múltunk, jelenünk és jövőnk minden fontos pillanatához.

Kép forrás: learnreligions.com 

A Római korban hatalmas népszerűségnek örvendtek az ásvány golyók és azok felhasználása a vallási, politikai és hétköznapi életben. A tudományos közösségben is széles körben elfogadottá vált hatásuk. Ennek egyik fontos oka az volt, hogy a gömb formákat tartották a legtökéletesebb alaknak, egyenesen mindenható erőket tulajdonítottak neki.

Európa többi részén a kristálygömbök csak a reneszánsz korszakban, különösen I. Erzsébet királynő uralkodása idején váltak a jóslás egyik legelterjedtebb eszközévé. John Dee alkimista és matematikus volt az, aki az obszidián kristálygömb használatát ismertette az uralkodóval. Dee a királynő tanácsadója volt. A kristálygömbön keresztüli angyalokkal és démonokkal való „kommunikációs” képessége miatt I. Erzsébet királynő gyakran fordult hozzá tanácsért és isteni útmutatás tolmácsolásaiért.

Néhány évszázaddal később, Jeane Dixon amerikai pszichikus és asztrológus híressé vált a kristálygömbjét használó politikai előrejelzéseiről. 1956-ban Dixon helyesen jósolta meg John F. Kennedy meggyilkolását, bár sokan szkeptikusak az előrejelzéseinek jogosságát illetően. 1997-ben bekövetkezett halála után Dixon kristálygömbjét 12 000 dollárért elárverezték.

Manapság a kristálygömböket számtalan ásvány fajtából készítik el. Továbbra is a jóslás egyik fontos eszközeként, meditáció és intuíció fokozó, térharmonizáló és kristálygyógyászati kellékként használják.

A golyók napjainkban szerencsére eléggé sokféle kristályokból készülhetnek már. Egy erős, zárvány mentes vagy minimális zárvánnyal, feszültséggel rendelkező ásványból elsőnek durva szögletes gömb formát vágnak. Ezt poliéderré alakítják, majd durva gömbbé csiszolják, melynek felülete rücskös és egyenetlen. Ezt követően a gömböt egy polírozógépbe helyezik, ahol több fázisú polírozási folyamaton megy keresztül, egyre finomabb csiszolóanyagok felhasználásával. Utolsó polírozási lépésként a golyót fényesre csiszolják, így sima, tükröződő felülete lesz. Bár manapság divatossá váltak a matt vagy a fél fényes felületek, és nagyon kedveltek a geóda részletek is. Ez a folyamat amennyire egyszerűnek tűnik, annyi összetett. A legkisebb hiba vagy figyelmetlenség a golyó széttörését, sérülését okozhatja. Arról nem is beszélve, hogy egyes keményebb ásványok esetben akár napokat vehet igénybe.

A jóslás mellett a gömbök azért is népszerűek, mert képesek fokozni a pozitív energia áramlását szinte bármilyen környezetben. Segítenek az ember energiamezőjének felemelésében is, ezáltal javítják az élet bőségének és boldogságának megélését. Fokozzák a magasabb spirituális képességeket, ezzel tudatosabbá téve azt. Egyes területeken kiemelten fontosnak tarják az egyes tulajdonságaikat, ezt alább kifejtem kicsit bővebben.

Meditáció

 • Az ásvány golyók vagy más néven kristálygömbök segítenek a tudatalatti megérintésében a meditációs gyakorlatok alatt. Az energiákat segítik egyenletes impulzussá formálni, ezzel egyfajta stabil szintet fenntartani melyet aztán ugródeszkaként lehet használni a magasabb tudatosság felé. Mindezek mellett segítenek a befelé fókuszálásban és egy mély tudati állapotot elérni. Alapvetően bármilyen ásványból készült gömb tökéletes erre a célra, de soha nem szabad felejteni, hogy az egyes ásványok tulajdonságai plusz energiákat tudnak biztosítani erre a célra. Ezért is ajánlott meditációhoz ametisztet, narancs kalcitot, apatitot, obszidiánt vagy éppen szelenit kristályt használni.

Információ küldés

 • Ezt a folyamatot csak nagy gyakorlattal rendelkező szakértők alkalmazzák összetettsége miatt. Mély meditációs állapotban végezhető, melyből semmi nem zökkentheti ki őket. A kristálygömbben a gyakorlat során megidézik azt a személyt, akivel kommunikálni szeretnének, és gyógyító üzenetet küldenek neki. A kristálygömböt ezután egy oltárra helyezik, hogy az felerősíthesse az üzenetet. Ebben a gyakorlatban csak gyógyító információk küldése lehetséges.

Kristálygyógyászat

 • A gömb formák a kristálygyógyászati kezelések során is kiválóan használhatóak. Segítenek feloldani és aktiválni a csakrákat és energiaközpontokat. Képesek a blokkok és félelmek feloldását elősegíteni, a karmikus betegségeket feltérképezni. A golyó formák enyhíthetik a testben felgyülemlett stresszt és feszültségeket is. Az ásvány gömbökkel való görgetős masszírozás képes megnyugtatni és meggyógyítani az érintett izmot, felszabadítani az ott bent rekedt feszültséget. Ha energia hiányban szenvedünk akkor a legjobb a köldökbe helyezni, a figyelmet oda vezetni és engedni, hogy helyre állítsa az energiarendszer kimerülését. Erre a célra, a legkiválóbb ásványok a narancs kalcit, aragonit, citrin és a jáspisok.  

Csoportos harmonizáció

 • Ha szükség van arra, hogy egy csoport minden tagja egyenletes energiaáramlással és szinttel rendelkezzen akkor, az ásvány golyók kiváló választások, ezért is szoktak egy-egy csoportos gyakorlat szerves részei lenni. Ilyenkor az összegyűlt személyek köré vagy éppen középre helyezik a csiszolatot, mely azonnal elkezdi az őt körülvevő emberek rezgéseit egyensúlyba hozni. Egyenletesen osztja el a rezgéseket, akik kicsit kevesebb vagy fáradtabb energiával vannak azokat pedig felemeli a többiekhez. A gyakorlatok közben pedig szorosabb kötelekét alakít ki a résztvevők között, szinte egy személlyé formálja őket.

Térharmonizálás

 • Ez az egyik legegyszerűbb felhasználási módja. Ilyenkor a megfelelő energiájú kristályból készült golyót kihelyezzük a térbe és élvezzük jótékony hatását. Kiválóan használható irodában, otthonunkban, hálószobánkban vagy akár személyes oltárunkon, szentélyünkben. A kihelyezett ásvány, egyenletesen kibocsájtja rezgését a térbe, ezzel feltöltve, harmonizálva és megtisztítva azt. Pozitív energiával teli teret létrehozva ezzel.

A Feng shui is előszeretettel alkalmazza a kristály golyókat, a béke és a harmónia megteremtőjeként, sőt gyakran ezekkel küszöböli ki a chi energia feszültségeit és hiányait. Például egy olyan házban, ahol gyakran előfordulnak viták és nézeteltérések, egy rózsakvarc golyót célszerű elhelyezni a nappaliban a negatív energiák kivédésére, ezzel gyengéd, szerető és tápláló energiát viszünk be.

A munkahelyeken a fekete obszidián gömb ideális. Földelő energiát biztosít, ami nagyszerű a vállalkozások számára, hiszen stabillá, biztonságossá és kiegyensúlyozottá teszi azokat. Ezt az erőt az ott dolgozókra, a vevőkre, a vendégekre és a munkafolyamatokra is kiterjeszti. Azt is mondják, hogy ha egyet az íróasztalra helyezük, az segít élesebben összpontosítani és megtisztítani a gondolatokat, ezzel hatékonyabbá teszi a munkát.

Ahogy már említettem, a különböző kristályok és ásványok képesek más-más tulajdonságokat biztosítani, mely a forma és az egyedi erejük ötvözéséből ered. Most pár ilyen kristályt emelnék ki.

Hegyikristály

 • A gyógyítás és a megtisztulás legmagasabb szintű kövévé válik amint golyó formát kap. Ezért is nevezik "univerzális gyógyítónak" ebben a formában. A gyógyításban, meditációban és az emberek tudatszintjének emelésében kiváló társra lelhetünk benne. A kő emellett megtisztítja az elmét, növelheti a kreativitást, erősítheti az intuíciót, és megnyithatja az ajtót a rejtett pszichés információk felé.

Rózsakvarc

 • Maga a rózsakvarc a szeretet és a szerelem kristálya, amint elnyeri golyó formáját, szinte megállás nélkül ezt az erőt bocsájtja ki a térbe. Egyensúlyt és harmóniát teremt, sőt képes békességet, nyugalmat teremteni. Így azon párok vagy családtagok, akik gyakran veszekednek kifejezetten nagy hasznát vehetik egy golyó alakú rózsakvarcnak.

Ametiszt

 • Lélek kövének is nevezik ebben a formában, mert használóját a legmagasabb szellemiségéhez tudja kapcsolni. Köztudott, hogy kiváló eszköz a szellemi vezetőkkel való kommunikációhoz és az álmok értelmezéséhez. Emellett elmélyíti a meditációt, fokozza az intuíciós képességeket és segít értelmezni az égi üzeneteket.

Obszidián

 • Golyóként a személyiség tükreként is szokták emlegetni. Amely fényt vet az ember lelkére és elméjének legmélyebb bugyraiba. Obszidiánról úgy tartják, hogy képes látomásokat előidézni és bálátást enged a jövőbe, illetve mások gondolataiba. A kisebb-nagyobb csoportokban képes összhangot, megértést és összetartást teremteni.

Kalcit

 • Legyen szó a kalcit bármilyen formájáról, amint golyó formát vesznek fel a harmónia legerősebb megteremtői. Mindenhova békét és egyensúlyt visznek, sőt képesek a test energiáit kiegyensúlyozni. Felszívnak minden negatív energiát, ami körbeveszi őket majd ezt tiszta rezgéssé átalakítják, ami kinyerhető belőlük, de a térben önmaguktól is fokozatosan leadják.

Szelenit

 • A szelenitek az isteni fény kristályai, de gömb formában a legerősebb csatornaként működnek. Állandó jelleggel az angyali és isteni szférák energiáit közvetítik, mellyel minden negatív erőt távol tartanak. Emellett állandó útmutatást és felismeréseket biztosítanak. Egyetlen szelenit golyó (ha átmérője legalább 5cm) képes akár 20 ember energiáit is egyensúlyba hozni és tudatukat, rezgéseiket és energiájukat összekapcsolni.

Jáspis

 • A jáspisok mind biztonságot és stabilitást nyújtanak, de amint golyó formát vesznek fel, mágnesként kezdenek el működni. Bevonzzák a jólétet és a bőséget, megtanítanak értékelni az élet legkisebb örömeit is. Emellett pedig állandó biztonságos és nyugodt teret hoznak létre.

A megfelelő golyó kiválasztása nagyjából ugyanaz, mint bármely más ásvány kiválasztása. Elsőnek érdemes meghatározni pontosan milyen energiákra van szükség, majd ehhez igazítva megkeresni a legtökéletesebb ásvány golyót. A legjobb ha ehhez szakértői segítséget lehet kérni, de ha van elegendő ismeret, akkor erre sincs szükség. Ha van rá lehetőséged, mert fizikai szaküzletben vásárolsz akkor érdemes megfogni és ráhangolódni. Így érezhető, melyik darab az, ami pontosan összhangban van veled. Ha pedig megszólít egy ásvány golyó az soha nem véletlen, hiszen akkor olyan energiákat biztosít amire mindenképpen szükséged van. Azonban a legfontosabb, hogy mindig biztonságos helyről vásárolj. Elkerülve, hogy hamis, mesterséges utánzatokból készült ásványokat vásárolj meg.

Érdemes alkalmazni, segítségül hívni ezeket a csodálatos ásvány golyókat, melyek már több ezer éve a mindennapjaink részei. Hiszen segítségükkel harmonikusabb és boldogabb életünk lehet.

blog comments powered by Disqus