Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Ásvány ismertető

 

3in1
A 3in1 ásvány, valójában a három szem kristály (tigrisszem, macskaszem, sólyomszem) egy rétegben való találkozása. A legerősebb összhatást éri el a közös tulajdonságai terén, így felerősítve és különleges segítő erővel ellátva minket. Segítségével mély és belsőséges kapcsolatot alakíthatunk ki a föld energiáival. Állandó, számunkra egészséges egyensúlyban tartja az alsó csakráinkat és segít földelve maradni. Képes élénkíteni a fizikai testet és az elmét. A spirituális látásmódot szélesíti és általa nagyobb fejlődés érhető el. Fizikai egészség szempontjából alkalmas a szembetegségek, az agy, a gyomor és a belek megbetegedésének kezelésére, vagy azok egészséges állapotának fenntartására.
Achát
Az achát egy nagyon erős leföldelő kristály. Tökéletes egyensúlyt teremt érzelmi, fizikai, lelki és intellektuális szinten is. Olyan tiszta erők munkálkodnak benne, melyek egyensúlyba hozzák a jint és a jangot, a pozitív és negatív energiákat, az univerzum minden ellentétes erejét. Tökéletes választás az önelemzéshez és ha szeretnénk belső világunkat jobban és mélyebben megismerni. Érzelmi szinten is kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Segít minden negatív energiát feloldani és azokat pozitívvá alakítani. Spirituálisan képes az egységtudatban való léthez segíteni, megélni a kollektív életet és egy stabil belső fejlődés alapjait biztosítani. Gyógyítja a szem, a gyomor, a méh, a nyirokrendszer és a hasnyálmirigy megbetegedéseit. Alkalmas különböző bőrbetegségek és hajproblémák kezelésére is.
Az egyik legcsodásabb gyógyító kövek közé tartozik a csipke achát. Nagy, gyengéd energiáival segít a nyugalmat és a belső harmóniát megtalálni és megteremteni. Az összes csakra közül a torokcsakrával van nagyon erős kapcsolatban. Segít megtalálni a magasabb rendű energiákhoz vezető utakat. Segít megszüntetni minden fertőzéssel járó betegséget. Az érzelmek egészséges kezelésében is kiváló társ tud lenni, ezen a területen lévő blokkokat pedig segít feloldani. A szülő-gyermek kapcsolatok ápolásában az egyik legjobb hatást elérő kristály.
A mohaachát a természethez az egyik legközelebb álló kő, kiváló stabilizáló energiákkal. A felfrissült lélek kövének is nevezik és segít mindenben meglátni és megélni a szépet és a jót. Kifejezetten ajánlott a front érzékeny embereknek, hiszen segít egyensúlyba hozni az ilyenkor fellépő belső diszharmóniát. A növények egyik legjobb védelmezője, segíti az egészséges fejlődésüket. A születés és a szülés idején is hatalmas segítség tud lenni, hiszen a testet egy könnyed állapotba segíti, a léleknek pedig kellemes környezetet teremt. Kitartásra és elszántságra ösztönöz, segít felismerni a mélyben rejlő tehetséget. Fizikai szinten segít minden hosszan tartó betegségből való kilábalásban. Kivallóan alkalmas gyulladásos megbetegedések esetén és immunrendszer erősítésének céljára.
Az achátok egy különleges változata a sárkányér achát. Nagyon erős energiákkal rendelkezik, mely ősi bölcsességében és a sárkányoktól való eredeztetésében is megmutatkozik. Nevét arról kapta, hogy megjelenése, olyan mintha egy sárkány pikkelyes bőre lenne. A mitológia szerint minden darabban egy sárkány lehelete rejtőzik. Az egyik legerősebb spirituális fejlesztő kő, mely segít szembenézni a belső démonokkal és sötét oldallal. Kiválóan tisztítja a finomtesti energiákat minden olyan diszharmonikus rezgéstől, ami nem segít a fejlődésben. Fizikai szinten nagyon jó hatással van a légzőszervekre, az agyra és a test hőháztartására. 
A tűzachátnak nagyon mély és erős kapcsolata van a földdel, a nyugalom, biztonság, sértetlenség és magabiztosság energiáit kölcsönzi birtokosának. Kiválóan alkalmas földelésre, illetve nagyon jó támasz tud lenni nehéz időkben. A negatív energiákat nem engedi a viselő energiamezejébe, egyúttal azt sem engedi, hogy másoknak rossz energiákat küldjünk. Ahogy a nevéből is érezhető erős kapcsolatban van a tűz elemmel és annak erős misztikus és tisztító erejével. Szexuális problémák esetén is használható. Segít feltárni belső világunkat és az abban rejlő igazságokat. Fizikailag jó hatással van az emésztőrendszerre, a keringési rendszerre valamit a látóidegekre.
Akvamarin
Az akvamarint a bátorság kövének is szokták nevezni. Képes lecsillapítani az elmét, csökkenti a stresszt és a nyugtalanságot. A régi hagyományok szerint a sötét energiák elleni legerősebb talizmánok egyike. A hajósok gyakran viselték, annak érdekében, hogy megvédje őket a vízbe fulladástól. Az érzékenyebb lelkületű emberek számára kiváló társ, hiszen segít megértetni magukat másokkal. A személyiség fejlődését segíti elő, hogy az a lehető legtöbbet tudja kihozni magából. Minden információt képes megszűrni és csak azt átengedni, amire valóban szükség van. A lezáratlan ügyeket felgöngyölíti és segít azok könnyed megoldásában. A megérzéseket felerősíti és segít élesebben látni a jeleket, melyeket küldenek az égiek. Fizikai szinten jó hatással van minden légúti megbetegedésre, hormonális problémákra. A fogak, köröm, haj, csontok kiváló gyógyítója. Az immunrendszer egészséges működését segíti.
Amazonit
Nagyon erős szűrő kőként viselkedik az amazonit minden szinten. Akár a különböző földsugárzásokat, mágneses energiákat, elektroszmogot, negatív rezgéseket képes tökéletesen megszűrni és csak a valóban szükségeset a birtokosa közelébe engedni. Nagyon erős nyugtató hatással rendelkezik, képes az elmét, a testet és a lelket is lecsillapítani. A férfi és a női energiákat képes egészséges egyensúlyba hozni és fenntartani. Segít mások nézőpontját is megérteni és szükség esetén elfogadni. Az érzelmi megrázkódtatások idején az egyik legjobb társ tud lenni, általa könnyebben vehetőek lesznek az akadályok és a letapadások. Spirituálisan segít közelebb kerülni az egyetemes szeretet állapotához. Fizikai szinten alkalmas a szív, a légzőszervi, az anyagcsere gondok kezelésére. A kalcium hiányos problémákat is remekül orvosolja.
Ametiszt
Ametiszt az erős védőkövek közé tartózó, spirituális rezgésszint emelő kristály. Elsődleges védő kő a különböző asztrális támadások ellen, képes a negatív energiákat szeretetté változtatni. Erős nyugtató, blokkoldó, stressz űző, békét hozó kristály. A gyógyító képességeket felerősíti, fejleszti a spirituális képességeket. A harmadik szem fejlesztésének egyik legjobb társa, meditációs gyakorlatokat pedig rendkívül elmélyíti és felerősíti. Segít abban, hogy összeszedettebbek, kreatívabbak, kiegyensúlyozottabbak legyünk, a döntéseket pedig tudatosabban és könnyebben meghozzuk. A túlagyaláson, túlaggódáson, az agyi túlműködésen és a hiperaktivitáson is képes segíteni. Fizikai szinten segít a hormonháztartásban és az anyagcsere problémákban. Segít a fizikai és lelki tisztulásban, az immunrendszert pedig erősíti. Alkalmazható még bőrbetegségek, enzimhiány, emésztési probléma, agyi betegségek, sejti és DNS problémák kezelésében. Fájdalomcsillapító hatása kiváló.
A chevron ametisztet egyes helyeken és kultúrákban cherokee ametisztként nevezik. Ennek oka, hogy a cherokee Indiánok nagyon erős kapcsolatban álltak ezzel a kristállyal, legendáik és varázslataik egyik fontos alappillére volt. Az összes ametiszt közül ennek a változatnak van a legerősebb harmadik szem fejlesztő és nyitó ereje. A látásra kiválóan hat, fizikai és belső intuitív szinten is, képes a testen kívüli utazások tudatos elősegítésében és megélésében. Eloszlatja a negatív energiákat, az auratisztás egyik legerősebb köve, támogatja és fejleszti azt. Különleges gyógyító erővel rendelkezik, egyensúlyba hozza a szervek működését. Segít rámutatni, hogy problémáinkat miként oldjuk meg helyesen és milyen tanulási folyamatokat hordoznak magukban.
Az ametiszt egy különleges változata a mézopálos ametiszt. Nagyon ritka és alig ismert változat. Ennek a változatnak különösen magas a rezgésszint emelése. Képes a fény energiákat összegyűjteni és azt a tulajdonosának átadni. Felerősíti az agyhullámokat, főleg a béta hullámokat és azokat egyenesen a megfelelő tartományba vezeti el az elménkben. Közvetlenül a torok és szívcsakrához csatlakozik. Úgy tartják képes az egész életet beragyogni és fényt vinni a nehéz helyzetekbe is.
Ametrin
Az ametrin nagyon hatásos módon kombinálja az ametiszt és a citrin tulajdonságait. Ez a kő akkor jön létre mikor az ametiszt kristályosodott változatának túlhevülése megáll félúton a citrinné válás közben, így félig ametiszt félig citrin kristály alakul ki. Segítségével összekapcsolhatjuk a magasabb világokat a földi tudattal. Képes az asztrális utazások felerősítésére és a legnagyobb védelemmel lát el ezen idő alatt. Képes megtisztítani az elmét a nem kívánt és káros gondolatoktól, nyugtalanságtól és stressztől. Egyesíti a női és férfi energiákat, a tökéletes aranyközépút felé vezet. Az elfogadásra ösztönözi birtokosát, segít felismerni milyen módon, kapcsolódunk egymással. Hatalmas energiák dolgoznak benne, ezt képes energetikai és fizikális szinten is átadni tulajdonosának. Oldja az érzelmi blokkokat és a berögzült negatív mintákat. Erős a kedélyjavító hatása és veszteség esetén is nagy segítséget nyújt. Fizikai szinten jó hatással van immunrendszerre, gyomor problémákra, kifejezetten a gyomorfekélyre, emésztési zavarokra, migrénes fejfájásra.
Ammonitesz
Az ammonitesz egy több millió évvel /kb. 75 millió/ ezelőtt élt tengeri élőlény megkövesedett és kikristályosodott maradványa. Az év milliók során magába gyűjtötte a világ és az univerzum bölcsességét és tudatosságát. Magában hordozza a föld átalakulásának, fejlődésének, eseményeinek történelmét. Mély meglátásokkal és összefüggéseket megmutató, univerzális gondolatokkal látja el használóját. A meditációs és egyéb révüléssel, mantrázással járó gyakorlatokat remekül felerősít és elmélyít. A közös jó és a kollektív egység javát szolgáló látásmódot és gondolatokat erősíti. Az aranymetszet mindent meghatározó szent geometriáját hordozza magában, melynek erejét képes átadni használójának. Fizikai szinten segít az agy, az idegek, a csontozat, az ásványi anyag felszívódás, a légzőszervek problémáin.
Angelit
Az angelitet a tudat egyik alapkövének tekintik. Nevét onnan kapta, hogy kifejezetten alkalmas az angyali minőséggel való kapcsolatfelvételre. Nagy segítség tud azoknak lenni, aki erős empatikus vagy telepatikus képességekkel rendelkeznek. Segít megakadályozni, hogy ellenőrizetlenül érkezzenek az információk ilyen módon. Akár energetikai, akár lelki, akár fizikai szintű gyógyításról beszélünk képes arra, hogy felerősítse a hatások pozitív erejét és gyorsabban végbemenjen a felépülés. A vélemény felvállalásában és annak kikommunikálásában is remek társ. Képes megszüntetni az agresszív hajlamot és a kegyetlenséget. Azok, akik asztrológiával foglalkoznak hatalmas támogatást kaphatnak tőle, remek meglátásokat hoz magával. Könnyedség és harmónia jellemzi rezgését és ezt teremti meg birtokosa életében is. Fizikai szinten remek hatással van a végtagokra, a torokra, a gyulladásos betegségekre, a pajzsmirigyre, folyadékháztartásra. Testsúly problémákra is kifejezetten alkalmas.
Apatit
Apatitnak remek hasznát vesszük, ha szeretnénk régen húzódó folyamatokat felgyorsítani vagy lezárni. A terveket is segít a megvalósítás útjára terelni. A kommunikációban és az önkifejezésben remek társ tud lenni. Általa könnyebben felébred a kundaliní energia, a meditációk hatását is képes hosszú távon megtartani. Közelebb visz embertársainkhoz, a velük való kapcsolódások megértéséhez, megszünteti az előítéleteket másokkal szemben. Kreatívvá és aktívvá tesz, általa új tervek és látásmódok születnek. Elsimít minden zűrzavart mely a birtokosa életében, elméjében és lelkében van. A veszteség és a csalódás érzet feldolgozásában is remek társ. Fizikai szinten remek hatással van a csontokra és a sejtképződésre. Remekül kezeli a fogakkal, motorikus képességekkel, ízületi gyulladásokkal, anyagcserezavarral összefüggő betegségeket. Képes egyensúlyba hozni a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális testet, valamint harmonikus egyensúlyban tartja a csakrákat.
Aura kvarc
A természetes aura kvarc nagyon ritka kristály, többségében csak mesterséges változatban lehet hozzá jutni. Egy nagyon jó minőségű ásványt vonnak be különleges alkímiai eljárással egy fémes, aranyat vagy ezüstöt tartalmazó eleggyel. Általa képesek lehetünk megszabadulni minden nemű korlátozástól, segít helyet teremteni az új lehetőségeknek. A nevében is benne van, hogy nagyon szoros kapcsolat fűzi az aura mezőhöz. A legkiválóbb gyógyítója, tisztítója és támogatója. Eloszlat minden nem kívánatos energiát és diszharmóniát. Felturbózza a csakra rendszert, és energetikai bőséggel látja el a testet. Ereje által erősebb és közvetlenebb kapcsolatba léphetünk az égi világgal, testünket minden szinten védelemmel látja el. Bizonyos esetekben porítják a kész aura kvarcot és azzal vonnak be más ásványokat, így azok képességeit sokkal magasabb szintre emeli.
Aventurin
Gyakran nevezik az aventurint a boldogság és a szeretet végtelen kövének. Kifejezetten szoros kapcsolatban van a tündéri minőséggel. Ezáltal a növények és az állatokkal való kapcsolat egyik legjobb közvetítője. Kis mértékben képes elnyelni az elektromágneses szmogot, elvezeti a felgyülemlett feszültséget és rosszkedvet. A vezető képességet felerősíti és a lehető legjobb formában engedi felszínre törni. Általa sokkal nagyobb mértékben jelenik meg a könyörület és az empátia. Megmutatja a múltbéli elakadásokat és blokkokat, segít feloldani azokat. Az idegrendszeri betegségeket, dadogást és diszlexiát is remekül lehet kezelni vele. Használatával az érzelmi és a spirituális világ tökéletesen összeér, és egységes képet mutat. A dühkezelési problémákat is segít megoldani. A szerelmi és érzelmi csalódásokból segít lábra állni és új életet kezdeni. Ha növények közelébe helyezzük azok fejlődését felerősíti. Fizikai szinten remek hatással van a csecsemőmirigyre, a kötőszövetekre és az idegrendszerre. Egyensúlyban tartja a vérnyomást és az anyagcserét. Allergiás kiütések és légúti problémákra is kitűnő, bőrbetegségekben pedig a legjobb társ tud lenni. 
Blue fluss
A blue fluss egy mesterségesen létrehozott kristály féle. Előállítása úgy történik, hogy a csiszolás során összegyűlt hegyikristály port és törmeléket felhevítik és egy speciális üvegkristályt adnak hozzá. Ebbe az elegybe kevernek fémreszeléket, amitől csillámos küllemét kapja. Ez egy új típusú energiaminőséggel rendelkező kristály. Letisztult és egyszerű feladatok és energiák jellemzik. Az éjszaka kövének is nevezik, és női minőséget erősíti. Kiválóan alkalmas, ha szeretnénk letisztultabb gyengédebb energiákban bővelkedni.
Borostyán
A borostyánról első körben fontos tudni, hogy igazából nem kristály, hanem megszilárdult majd megkövesedett fagyanta. Nagyon erős kapcsolatban van a földdel és a magas rezgéseknek egy biztos földelő energiát biztosít. Nagyon erős gyógyító kő, segít minden rendelleneset kivonni és megszüntetni a testben. Alkalmas tér és aura tisztításra is, hiszen ezt a rendellenes energia megszüntető hatását ezeken a területeken is kamatoztatja. Kiválóan kapcsolja össze a mindennapi ént a magasabb rendű spirituális tudatossággal. Nagyon erős stabilitást biztosít az életben, önbizalmat, kitartást ad. Kiválóan alkalmas lelki mélypontok, esetleges depresszió kezelésére. Önzetlenné teszi az embert és segít tudatosabban tisztábban gondolkodni. Fizikai szinten segít, hogy nagyobb energiára tegyen szert az birtokosa. Erős fájdalom elnyelő, stressz űző, torok, gyomor, lép, vese, húgyhólyag, máj és epe gyógyító, segítő hatása van. Fogproblémák esetén kiváló, főleg kisbabáknak a fogzás idején.
Bronzit
A bronzit az egyszerűség, a csak vagyok, a nem teszek semmit, nem cselekszem semmit-állapotát segít előidézni. A túlpörgött spirituális energiákat remekül csillapítja és segít nyugodtan tartani azokat. Képes védelmet nyújtani minden átok vagy negatív mágia típusú energia ellen. Megszünteti az előítéleteket, a vádaskodást, segít objektívnek és megértőnek lenni. Remek társ, amikor úgy érezzük, nincs erőnk vagy nem uraljuk a saját életünket. Leszámol az akarással és az irányítás mániával, könnyeddé tesz. Támogatja, hogy a mindenségbe vetett bizalom vezessen. Fizikai szinten segít a kimerültség, az izomgörcsök, az idegek, a vér, a vese betegségein. 
Citrin
A citrin az egyik legerősebb tisztító és regeneráló kő. Energetikailag a Nap erejét hordozza magában és ezt az adja át minden vele érintkezőnek. Azon kivételes kristályok közé tartozik, melyek nem igényelnek sem tisztítást, sem töltést, öntisztító és töltő képességű. Ezáltal képes más köveket is megtisztítani és feltölteni. Az élet és a test minden szintjét energiával tölti fel és vitalizálja. Segít egyensúlyt teremteni a finom és a fizikai test között. Az anyagi jólét, a gyarapodás köveként is ismerik. Segít, hogy anyagi javakkal is a körforgásban éljünk, így nem lesz elakadás és probléma ezen a területen sem. Bármilyen nézeteltérést vagy vitás helyzetet remekül egyensúlyba hoz. Segíti kifejlődni és kihasználni a tehetséget és a személyiséget. Új élethelyzeteket és tapasztalatokat vonz be a szélesebb látókör érdekében. Fizikai szinten segít a fáradság leküzdésében, elváltozással járó betegségek leküzdésében, emésztési panaszok, lép, hasnyálmirigy, fertőzések ellen, idegi problémák kezelésében. Menstruációs görcsöket is remekül tudja oldani.
Cölesztin
A cölesztin a Szíriuszi minőséggel és lényekkel közvetlen kapcsolatban áll, ezt a kapcsolatot létrehozza és támogatja birtokosa részére is. Erős fényenergiát közvetít, a lelket ápolja, támogatja és fejleszti. Az újszülöttek esetén segít nekik és az édesanyának, hogy tökéletes legyen az összhang közöttük és az energiákat könnyedén átáramoltassák ebbe a világba. Támogatja, tisztítja, fejleszti az különböző energiatesteket és harmóniába hozza a fizikai testtel. Az új világnézetet, a tudatos együttélést a Földbolygóval és más itt élő élőlényekkel segíti elő, hogy teljes béke és egység legyen. Rendszeres használatával, elérhető a teljes összhangban élés a spirituális törvényekkel. Fizikai szinten segít a csecsemőmirigy, a növekedés, a fül, a szív, izomfájdalom, a sejtek, az agy problémái esetén.
Dumortierit
A dumortierit a szellemi vezetők és angyali segítők tökéletes csatornáját képviseli, emellett karmikus kő. Felébreszti az előző életek bölcsességét és segít azt beépíteni a mindennapokba. Feltárja a karmikus folyamatokat, az ok-okozati kapcsolatokat. Feloldja a már nem hasznos vagy felelőtlenül köttetett kötelékeket. Minden szinten támogatja a karma tudatos megélését és ledolgozását. Türelmet, megértést, bátorságot, kitartást ad a feladatokkal, másokkal és önmagunkkal szemben is. Megnyugtatja és csillapítja az elmét, segít elvezetni a feszültséget és a stresszt. Rendet teremt a káoszban és a zűrzavaros időkben. Összeszedetté, fegyelmezetté és tudatossá tesz az élet minden területén. Fizikai szinten segít a sorvadásos betegségek, a napégés, az epilepszia, a fejfájás, a hányinger, a görcsök, a hasmenés, remegés estén. 
Eperkvarc
Az eperkvarcról fontos tudni, hogy nem természetes kristály, mesterségesen állítják elő, gyakran találkozhatunk vele cseresznyekvarc néven is. Hegyikristályt és rózsakvarcot őrölnek porrá, majd ezt egy speciális kristályüveggel hevítik fel folyékony állapotúra, ahol az alkotó elemek egy új követ hoznak létre. Az így kapott kristály különlegesen finom energiákkal rendelkezik. Kiválóan hat az érzelmi megrázkódtatások okozta sebek begyógyítására. Boldogságot, békét és harmóniát segít megteremteni. Az egészséges párkapcsolat megteremtésében is nagyon jó társ tud lenni, de gyermekáldás esetén is kifejezetten hatásos. Az érzelmek tiszta megélését és a magasabb rendű szív, azaz a lélek tisztulását segíti elő. Fizikai szinten segít a szívproblémák esetén, a szöveti sérülések kezelésében, az epe, a máj megbetegedéseiben, a vérképzésben. Fulladásos tünettel járó légúti betegségek vagy asztma esetén is hatásos.
Fluorit
A fluorit pszichikai szintű támadások elleni egyik legerősebb védelmező kristály. Segít felismerni a külső behatások, manipuláció és irányítás negatív rezgéseit és forrását. Segít stabillá és erőssé tenni az aurát. Hatásos elektroszmog ellen, annak káros energiáinak semlegesítésére. Segít megszüntetni a káoszt, a rendezetlenséget. Erősen fokozza az intuitív képességeket, megérzéseket és az előítélet mentességet is. A tudatot összekapcsolja az univerzális gondolkodással. A fejlődés egyik legerősebb köve. Az agyi működés egyik legnagyobb segítője, így érdemes tanulás, ismeretszerzés, vizsgák idején segítő társnak választani. Mentesíti az elmét a különböző illúzióktól és tévképzetektől. Egységes harmóniát teremt a gondolkodás, az érzések és a spirituális megélések között. Fizikai szinten segít a fertőző betegségek leküzdésében és távoltartásában. A fogproblémák, a csontozati sérülések - megbetegedések, sejtszintű elváltozások, DNS zavarok kezelésére is kiváló. Az ízületi panaszokat segít megszüntetni, rugalmassá teszi azokat. A bőrbetegségek esetén is kiválóan alkalmazható, legyen az gyulladással vagy kiütéssel járó probléma. A szexuális libidóra is jótékonyan hat.
Füstkvarc
Füstkvarc a leghatékonyabb földelő és lehorgonyzó kövek egyike, azonban meditációs gyakorlatok során nagyon magas energiaszintet biztosít. Szoros kapcsolata van a gyökércsakrával, így minden ott megjelenő problémát kiválóan segít megoldani. A lelki nyugalom egyik legnagyobb tanítója, segítségével békés belső világ és nyugodt elme alakulhat ki. A különböző földsugárzások és elektromágneses szmog ellen is alkalmazható. Segít megszűrni ezeket és szükség esetén elvezetni. Nagyon erős pozitív rezgéssel tölti meg a teret, melytől biztonságérzet alakulhat ki. Az esetleges elengedési problémák megoldásában is alkalmazható. A rossz alvás és a rémálok egyik legjobb ellenszere. Eloszlat minden negatív érzelmet és segít feldolgozni és megoldani a melankóliát és depressziót. Fizikailag jó hatással van a has, csípő és a lábak betegségeire. Az izomszövet egészséges fejlődésében, regenerációjában is hasznát lehet venni.
Gagát
A gagátról kevesen tudják, hogy valójában nem kristály, hanem kövület. Pontosabban megkövült fa, igaz a kinézete szénre emlékeztető. Már a kőkorszakban is talizmánként használták, a negatív erők és a félelem ellen. Az asztrális utazások során remek védelmet nyújt, a  „sötétség lényei” elől képes elrejteni. Megvéd minden fizikai és energetikai agresszív behatástól. A gagáthoz vonzódó emberek többségében öreg lelkek. Használatával képesek vagyunk felébreszteni reinkarnációk során összegyűjtött képességeket. A gagát hajlamos összeolvadni energetikailag a birtokosával, így ezt a követ nem ajánlott tovább ajándékozni, vagy más után használni. Kiválóan alkalmas vállalkozók számára, hiszen az üzleti életben jótékonyan fejti ki hatásait és a pénzügyeket is rendben tartja. Segítségével tudatos irányítás alá vonható az élet. A hangulatingadozásokat stabilizálja és egészséges szinten tartja. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik a kundaliní energiával többet dolgoznak. Fizikai szinten segít a migrénes panaszok, az epilepszia, a megfázás, a láz, gyomorfájás, mirigyduzzanat és a menstruációs görcsökön.
Gold fluss
A gold fluss egy mesterségesen létrehozott kristály féle. Előállítása úgy történik, hogy a csiszolás során összegyűlt hegyikristály port és törmeléket felhevítik és egy speciális üvegkristályt adnak hozzá. Ebbe az elegybe kevernek fémreszeléket, amitől csillámos küllemét kapja. Ez egy új típusú energiaminőséggel rendelkező kristály. Letisztult és egyszerű feladatok és energiák jellemzik. A nappal kövének nevezik, de nem összetévesztendő a Napkővel, ez egy gyakori keveredés. Főként a férfias minőségeknek ad nagyobb teret. Határozott, erős és szilárd jellemet kölcsönös birtokosának. Általa élénkebb és intenzívebb energiákban lehet bővelkedni.
Gránát
Gránát az egyik leghatékonyabb energiatöltő és regeneráló kő. Képes bármi nemű energiát megtisztítani, feltölteni, de akár újjáéleszteni is. Régen a veszély megérzésére és előrejelzésére alkalmazták, hiszen képes figyelmeztetni a közeledő negatív energiákra. Kifejezetten jó energiákkal látja el a párkapcsolatokat. Segít egyensúlyban tartani a szexualitást és az érzelmi megéléseket benne, a monogámiát erősíti és az összetartozás érzését. Párkapcsolati veszteség vagy traumák esetén az egyik legjobb társ, segít átvészelni ezeket a nehéz időket és könnyebben gyógyulnak vele a lelki sebek. Segítségével új életcélok, utak, feladatok, lehetőségek nyílnak meg. Kifejezetten szoros kapcsolat köti az agyalapi mirigyhez, így a tudatot tágítja és képes előző életek emlékeinek felidézésében. Egy mélyebb és tudatosabb önismeretet segít kifejleszteni. Fizikai szinten segít bármi nemű testet ért traumatikus behatásból való felépülésben, a gerinc, sejtek, szív, tüdő, DNS károsodások vagy betegségeket gyógyítja. Serkenti a vérképzést, hatékonyabban szívódnak fel az ásványi anyagok és a vitaminok általa.
Gyöngyház
A kagyló és a gyöngyház teljesen megegyező tulajdonsággal rendelkeznek és igaz, hogy nem ásványok vagy kristályok, de remek tulajdonságaik miatt előszeretettel használjuk őket. Az emlékek őrének is nevezik, hiszen képes arra, hogy elraktározza azokat és mikor szükséges segítsen visszaemlékezni rájuk. Keletkezésük az aranymetszés univerzális arányain és geometrikus mágiáján keresztül, természetes úton történik, így hatalmas bölcsességet hordoz magában. Segít az átalakulási folyamatok, a megújulás, a változás, a fejlődés idején. Támogatja a kreativitást és az új ötleteket. Fizikai szinten segít a csontozat, a fogak, a memória, a tobozmirigy, a haj és a köröm betegségein.
Hegyikristály
A hegyikristály a lehető legsokoldalúbb kő a földön, nincs olyan életterület, ahol ne lenne illetékessége. Nem csoda, hogy a megtisztelő kristályok Királynője névvel is gyakran illetik. Segítő pozitív tulajdonságait szinte számba se lehet venni, hiszen energetikailag egyszerre csatlakozik az égi világhoz és mélyen a Gaia szívéhez. Nagyon erős spirituális fejlesztő képességgel rendelkezik, nyitja a tudatot és felemeli a magasabb síkokba. Rendszeres használatával képessé válhat az birtokosa, hogy az egót tudatosan engedje dolgozni. Segít elérni a megvilágosodás állapotát, és a mély belső megértéseket, összefüggéseket. Nincs meghatározott terület, amit erősít, hiszen erős tudattal rendelkezik és mindig a szükséges részeket látja el energiával. Kiválóan alkalmazható minden másik kristállyal, hiszen azok erejét legalább meg tízszerezi. Ha konkrétan nem lehet meghatározni mire van szükség vagy mit kellene erősíteni a legjobb választás a hegyikristály. Mint mestergyógyító kristály bárminemű fizikai, lelki és érzelmi betegséget tökéletesen kezel és gyógyít. A test minden szintjén tökéletes egyensúlyt és harmóniát állít fel.
Heliotróp
A heliotrópot gyakran vérkőnek is nevezik, főleg az angolok, ezt a nevet kiváló vérképző és vértisztító tulajdonságártól kapta. Boszorkánykő minőséghez van rendelve, hiszen hatalmas mágikus erő nyugszik benne, a druidák is gyakran alkalmazták. A benne lévő erő befolyással bír az időjárásra, természetre, az állatokra. Energiái mellett képtelen megmaradni minden negatív szándékkal rendelkező entitás. Nagyon erős a spirituális fejlesztő képessége, segítségével könnyebben elsajátíthatóak különböző energetikai tanok. Azok, akik rendszeresen használják, olyan mély kapcsolatba kerülhetnek vele, hogy maga a kő megszólítja őket és beszélgetést kezdeményez. Segít rugalmasnak lenni, könnyednek, de mégis megfontolt és visszavonult bölcsességet sugároz. Általa mindent a megfelelő pillanatban léphetünk meg. Az érzelmi kitöréseket, az indulatokat, az agresszivitást, az irigységet és a türelmetlenséget rendkívül jól kezeli. Fizikai szinten segít a különböző fertőzések esetén. Gyorsítja az anyagcserét és nyirokáramlást, képes a testet energiával feltölteni és megújítani. Örökletes betegségek megelőzésére magzatkorban vagy azok kezelésére születés után is kiválóan alkalmas. 
Hematit
A hematit legerősebb hatásai a földelés és a védelem. Tökéletes egyensúlyt teremt a test-lélek-szellem hármasságában. Erőteljes férfiasabb jang energiájú kristály, így ezeknek az erőknek a tökéletes megélést biztosítja. Nagyon erős támogató, önbizalmat, kitartást és céltudatosságot biztosít birtokosának. Az önkorlátozó magatartást és gondolkodást segít felszámolni. A különböző szenvedély betegségek és függőségek alóli felszabadulást is támogatja. A csalódások, hibák, veszteségek okozta állapotok helyes megélésére és feldolgozására ösztönöz. Általa nem negatívumként, hanem egy tudatos tanulási folyamatnak láthatjuk őket. Képes arra, hogy a testben felgyülemlett felesleges vagy túl intenzív energiákat kivonja és elvezesse Földanyának. Fizikai szinten segít a vérképzésben és keringésben, veseműködésben, szöveti regenerációban. Lázcsillapító hatású, a töréssel járó problémákat is segít gyorsabban helyreállítani, izom és ízületi bántalmak és problémák esetén is kiváló. 
Az ezüst hematit egy mesterséges úton megfestett kristály típus. Az alapját egy jó minőségű hematit adja, melyet mesterséges eljárással ezüst festékkel vonnak be. Az így létrejött kő rendelkezik a hematit minden tulajdonságával, azt megerősítve az ezüst erejével. Az ezüstnek már több évezrede hatalmas mágikus tulajdonságot tulajdonítanak. Kiválóan alkalmas önmagunk mélyebb megismerésére, belső világunk feltérképezésre. Segíti a mágikus képességek felélesztését és erőteljesebb használatát. Az ezüst az egyetlen olyan nemesfém, melyet szinte képtelenség negatív energiával ellátni, vagy azoknak megközelíteni. Ennek kapcsán talizmánkőként is funkciónál, mely távol tart minden negatív rezgésű entitást birtokosától.
A gold hematit egy mesterséges úton megfestett kristály típus. Az alapját egy jó minőségű hematit adja, melyet mesterséges eljárással arany festékkel vonnak be. Az így létrejött kő rendelkezik a hematit minden tulajdonságával, azt megerősítve az arany erejével. Az aranynak már több évezrede hatalmas mágikus tulajdonságot tulajdonítanak. A hematit erejét remekül egészíti ki, és arra a célra ösztönöz, hogy az égi, a magasabb rendű világok felé törekedjen az ember. Ezt a tulajdonságát minden szinten megnyilvánítja.
A pink hematit egy mesterséges úton megfestett kristály típus. Az alapját egy jó minőségű hematit adja, melyet mesterséges eljárással pink festékkel vonnak be. Az így létrejött új kő segít a hematit tulajdonságain és energiáján keresztül az érzelmi világ mélyebb megismerésében. Általa tudatosabban figyelhető meg a különböző érzelmi és lelki megmozdulás és reakció a különböző helyzetekre. Segítségével irányítás alá vonhatóak a különböző érzelmi kitörések. Az érzelmi sérüléseket is kiválóan kezeli és felismerteti valódi üzeneteiket, tanulási folyamataikat. 
Hókvarc – tejkvarc
A hókvarcot gyakran nevezik tejkvarcnak is. Maga a kristály valójában nem más, mint a hegyikristály érési folyamatának félbemaradása, azaz félúton van a hegyikristállyá váláshoz. Ennek köszönhetően egy nagyon erős határkőként tud segíteni a jelenlegi és az előző, illetve a magasabb életek között. Általa tökéletesen felismerhetőek azok a helyzetek, melyek feladatként lettek tervezve erre az inkarnációra. Segít a nyugalom megtalálásban és megélésében. Felszámolja a hajlamot, hogy feláldozzuk önmagunkat mások kedvéért, a mártírság elleni egyik leghatásosabb kő. Hatásában valójában minden egyéb szinten megegyezik a hegyikristállyal, azonban sokkal lassabban fejti ki azokat és építi be az energetikai rendszerbe. 
Holdkő
A holdkő az abszolút megújulás és az új kezdetek köve. A neve is mutatja nagyon erős kötődését a Holdhoz. Csak úgy, mint a Hold maga a kő is az állandó változás és körforgás megélését és az abból való legjobb fejlődést hivatott segíteni. Segít tudatosan megérteni a tudatalattiban futó programokat és ez által spirituális szinten felismerni azokat. Erős tisztánlátó kő, így a megérzéseket, meglátások sokkal tisztábban és igazabban jönnek általa. A különböző érzelmi és indulatbeli hullámokat tökéletesen csillapítja. Az ellentétes energiák kiegyensúlyozásában nagyon jártas akár fizikai akár finomtesti szinten, de akár a térben is. A régi érzelmi sérüléseket kiválóan gyógyítja és oldja meg. A bölcsesség erejével bír, így gyakran azonosítják a tarot Főpapnő jelzésű lapjával. Fizikailag jó hatással van az emésztő és szaporító szervekre. Csökkenti az esetleges méreganyagok felszívódását és azok megtapadását a testben.  Hölgyek esetében kiváló menstruációs panaszok, illetve a változókor tüneteinek kezelésében. Álmatlanság esetén is nagyon jó hatással bár.
Howlit
A howlitot nem sértő szándékkal, de szokás hipochonder kőnek is nevezni. Hiszen azonosul bármilyen más kristálynak a rezgésével, ha az van mondva neki, hogy ő az. Ezért gyakori, hogy alapkőként használják fel más kövek mesterséges előállításhoz. A legerősebb a nyugtató és a stressz oldó hatása. Erőteljes kapcsolatban áll a különböző spirituális dimenziókkal és képes azokból energiát átvonni ebbe a síkba. Ha erőteljesen dolgozunk vele, képes megmutatni a múltunkat, jövőnket, de akár egy párhuzamos idősíkot is. A türelmetlenség egyik legjobb ellenszere, az esetleges dührohamokat vagy érzelmi kitöréseket és kiválóan kezeli, segít a hangulatingadozások ellen. A kommunikációs nehézségeket is oldja és támogatja a tudás és a tapasztalás utáni vágyat.  Elvágja azokat a régi kötődéseket melyeknek már lejárt az ideje és nem támogatóak. Fizikai szinten segít a hormonproblémákon, túlsúlyon, menstruációs zavarokon, csontozati és fog problémákon. Segít a kalcium, magnézium, D vitamin felszívódásában. 
Iolit

Az iolitot más néven a látomások kövének is szokták nevezni. Segít megtanulni használni a harmadik szemben rejlő képességeket. Összehangol a belső vezetővel és segít megérteni mindazt, amit mutatni szeretne számunkra. A szertartások, rituálék, gyakorlatok során képes a megjelenő energiákat felerősíteni. Az aurát feltölti és segíthet elvezetni a benne megtapadó különféle diszharmonikus energiákat. Használatával felfedezhetjük igazi lényünket és mindazt a rejtett képességet, ami bennünk rejlik. A párkapcsolati függőségeket és nehézségeket feloldja és tisztítja. Fizikai szinten segít a máj, a vesék, a mirigyek, a fogyás, a méregtelenítés, a migrén és a láz esetén.   

Jáde
Jáde az egyik legmisztikusabb és legerőteljesebb kristályok egyike. Nem véletlen, hogy a keleti kultúrák és vallások hatalmas tiszteletben tartják ezt a követ. Hitrendszerük szerint hatalmas, évmilliókra visszanyúló isteni, előző korok, civilizációk és különböző világok tudatosságát tartalmazza magában. Egy átjáróként tud szolgálni a mi világunk és más világok, létsíkok között. Nagyon erős nyugalmat áraszt magából, segítségével elérhetjük a lelki béke tökéletes állapotát. Távol tart minden negatív rezgést és energiát, de nagyon erősen vonzza a szerencsét és a jólétet. Használatával a gondolatok tisztulnak, egyszerűbbek mégis sokkal igazabbak és helyesebbek lesznek.  A spirituális képességeket felerősíti és serkenti. Képes felébreszteni az előző életek bölcsességét és tudását, összekapcsol az égi világgal. Fizikai szinten segít a vesék működésében, a bőrproblémákon, újjáéleszti a sejteket, energiával és erővel látja el a testet, a termékenységre kifejezetten jó hatással bír, egyensúlyban tartja a test folyadékháztartását. 
A neferit jáde a jádék egyik különleges változata. Az alaptulajdonságok mellett, kifejezetten erős a spirituális emelő képessége. Képes elősegíteni a megvilágosodás állapotát és felismerni a visszahúzó energiákat és kötelékeket. A tudatot, amellet, hogy képes összekapcsolni az égi világgal, egyenesen a Felemelkedett mesterek köreibe vezeti, általa közvetlen ők válnak a belső tanítókká.
A sárga jáde a jádék között ez a változat az, amelyik a lehető legjobban segít az egységállapot megélésében. Keveseket vonz, hiszen nagyon erőteljes belső munkára késztet, de ha valamiért megragadott biztos lehetsz benne, hogy nagy változásokat akar az életedben eszközölni. Erejével összekapcsol minden személlyel, akivel mindennapjaid során találkozol, hogy az ő tapasztalásaik és életük alapján is tudatosodj, így nem ajánlott azon személyeknek, akik érzékenyek más emberek rezgéseire és energiáira. 
Jáspis
A jáspist gyakran nevezik a gondoskodás kövének, hiszen olyan energiákat közvetít viselője felé, mint egy édesanya. A nyugalom és a teljesség érzetét közvetíti, elvezeti a nyugtalanságot és a szorongást. Arra ösztönöz, hogy a fejlődés és az előrejutás csak egymás segítségével és felemelésével érhető el. Összhangba hozza a csakrákat, a különböző energiatesteket és a jin és jang energiáit. Határozottá, céltudatossá és magabiztossá tesz. Az önvizsgálatok alkalmával ez egyik legjobban használható kő, mivel nem engedi az illúziókat és az önámítást. Rendszerezi az elvégezendő feladatokat és megakadályozza a túlvállalást és a káosz kialakulását. Fizikai szinten segít a szexuális problémák kezelésében, képes elnyújtani az aktus időtartamát. Egyensúlyt állít fel az ásványi anyagok felszívódásában és meglétében a testben. 
A dalmata jáspis közvetlen a földdel és a természettel áll szoros kapcsolatban, általa tudatosabban élhetünk összhangban ezekkel az ősi és minket tápláló energiákkal. Tudatossá tesz a környezet szennyezéssel kapcsolatban és ösztönöz a föld megóvására. Nagyon jó hatással van a különböző természetes energiamezők, illetve a mesterséges sugárzások hatásai ellen, elvezeti a belőlük áramló túlzott feszültséget. Segítségével mélyebbek és élénkebbé válnak a meditációs gyakorlatok. A test minden szintjén képes megtisztítani  a nem oda való energiáktól és szennyeződésektől. Fizikai szinten segít a méregtelenítésben és salakanyagok elvezetésében. Kiválóan kezeli a bőrproblémákat és az allergiás rohamokat. 
A tájkép jáspis a legmisztikusabb az összes jáspisféle közül. A hagyomány úgy tartja, hogy minden darabjában Gaia egy üzenetet rejtett el, melyet a kő birtokosa, ha megfejt képessé válik a saját jövőjének meglátáshoz. Erős belső munkára sarkalja azokat, akik vele együtt dolgoznak. Előhozza az elnyomott, elfedett vagy éppen figyelmen kívül hagyott összes belső blokkot. Kiválóan kezeli a bűntudat érzését, a féltékenységi hajlamot, az irigységet és az önzőséget. A félelem és az aggódás energiáit elvezeti, helyére magabiztosságot és erőt hoz. Fizikai szinten segít az immunrendszer egészséges működésében és fenntartásában, a vesék, a kiválasztó szervek és a máj működésében.
A jáspisok egyik legelterjedtebb változata a vörös jáspis. Kiválóan ösztönöz az előrehaladásban és a fejlődési, tanulási lehetőségek keresésében. Segítségével állandó földelés érhető el, és az igazságtalan helyzeteket is feloldja. A megérzéseket erősíti, felismerteti az Égiektől kapott jeleket. Megmutatja az esetleges belső diszharmonikus energiákat, és lehetőségeket kínál fel azok feloldására. Képes felerősíteni az imák, mantrák, fohászok és kérések energiáit, majd azt kiközvetíteni az univerzum felé. Elsősorban a gyökér csakrához csatlakozik. Fizikai szinten segíti a keringési rendszert, jó hatással van a vérre és a májra. Szöveti oldó hatása van, így nem csak energetikai szinten, de fizikálisan is old minden letapadást, elakadást. Kifejezetten jó a vese és epekő ellen, illetve máj tisztítására. 
Kalcedon
A kék kalcedon a kreativitás egyik alapvető köve. Segít, hogy megnyíljon az elme és képes legyen új látásmódokat és ötleteket beengedni. Az egyik legkiválóbb kommunikációt segítő, képes a megfelelő energiát biztosítani és egyensúlyt beállítani ezen a területen. Így akinek szüksége van, azoknak segít hallgatni, akinek kell pedig megnyílni és beszélni. Az idegen nyelvek megtanulása is könnyebb általa. Nagyon erős az önmegfigyelő képesség erősítése és segít optimistának lenni. A kő maga erősen kötődik az időjáráshoz, így az azt irányítani próbáló szertartások alapvető eszköze. Illetve minden olyan betegséget, mely kapcsolatban van, az időjárással kiválóan gyógyít. Fizikai szinten segít a nyálkahártya, és a szem megbetegedésein, főként a zöld hályog ellen kiváló. Gyógyítja a tüdőt, főleg a dohányzás okozta problémák esetén.
Kalcit
A narancs kalcitot a kristály gyógyászatban gyakran nevezik Jézus szíve kristálynak. Ezt a megtisztelő nevet a belőle áradó végtelen nyugalom és béke energiái miatt kapta. Kiválóan növeli az energiákat és egyúttal megtisztítja azokat. Kiválóan alkalmazható térharmonizálásra, megtisztítja azt a negatív rezgésektől és egyensúlyba hozza az ott lévőkkel. Nagyon aktív ásvány, segít a folyamatokat beindítani, felgyorsítani, mozgásban tartani. A médiumi képességeket kiváltképp felerősíti és megnöveli. Képes összekapcsolni az érzelmeket és az értelmet, így létrehoz egy erő érzelmi intelligenciát. A reményvesztett időkben a legnagyobb társ és támogató. Fizikai szinten segít a kiválasztószerveknek, csontozatnak, az ízületeknek. Enyhíti az emésztési problémákat és a bőrbetegségeket.
Karneol
A karneol kiválóan alkalmas, ha stabilizálni szeretnénk életünket és a körülöttünk lévő dolgokat. Kiváló motivációt adó rezgésekkel lát el, így a feladatok könnyebb és örömteli elvégzését segíti elő. Az esetleges kihasználtság és visszaélés érzetek és helyzetek kiküszöbölésében is nagyon jó hatással bír. Az önbizalomhiány kezelésére is alkalmazható, bátorságot, hitet, megnyugvást ad. Az esetleges túlagyalások esetén segíts az elme lecsendesítésében.  Fizikailag jó hatással van az anyagcserére, a reumás, ízületi, izom és csontozati problémákra. Hölgyek esetében a női nemi szervek egyik legerősebb gyógyítója és szükség esetén fokozza a termékenységet.
Kék kvarc
A kék kvarc a hegyikristály egyik természetesen kialakult fajtája. Segít feloldani bármi nemű félelmet, akár a fóbiák elleni is kiválóan alkalmazható. Erős belső ösztönzőként hat, hogy másokat megsegítsünk és együtt érezzünk velük. Lecsillapítja a gondolatokat, a belső vívódásokat, megmutatja a valódi spirituális ént. Nehéz, mély helyzetben is segít, hogy a remény ne hagyja el a birtokosát. A lélek fejlődésében és ápolásában kiváló társ tud lenni. Fizikai szinten segít a felső testi szervek, az immunrendszer és a véráramlás működésében, betegségeik gyógyításában.
Korall
A korall nem ásvány vagy kristály, de kiváló és finom energiákkal rendelkezik, így gyakran alkalmazzuk ezek jótékony hatása miatt. A hagyomány úgy tartja, mivel millió kis élőlény építette fel a korallokat, így az ő bölcsességük és összetartásuk benne van minden darabban. Régi időkben is talizmánként alkalmazták, hogy távol tartsa a rossz szellemeket és energiákat. Használatával könnyebben el tudjuk fogadni mások életvitelét, gondolatmenetét, hozzá állását a dolgokhoz. Könnyebben kapcsolódunk másokhoz, akár nem ebben a síkban létező lényekhez is. Az várandóság idején, minimalizálja az azzal járó kellemetlen és olykor nehézkes problémákat. Kisgyerekeknél támogatja a jó közérzet, az egyéniség megtalálást, a személyes fejlődést és az életút megtalálását. Fizikai szinten segít a vízhajtásban, az ödéma, a hormonok, a csontozat problémáin.
Krizokolla
A krizokolla az éltető energia és a béke megtestesítője. Kiválóan segíti a meditáció és elmélyülés folyamatait, illetve segít erősebb kapcsolatot teremteni az égi világgal. Képes arra, hogy egy adott téren belül elvezessen minden nemkívánatos és negatív energiát. A hirtelen változások, váratlan események esetén képes egyensúlyban tartani a birtokosát. Képes a teljes csakra rendszert megtisztítani, feltölteni és szükség esetén energiáit megnyugtatni. A szeret megélését és kimutatását támogatja. Az önismeret során remek társ válhat belőle, céltudatosságot és önbizalmat ad a személyes úton. Használóját arra ösztönzi, hogy kerüljön bárminemű hazugságot. Fizikai szinten segíti az ízületeket, emésztőrendszert, tüdőt, májat, veséket és beleket. Jótékonyan hat a pajzsmirigy és a menstruációs problémák esetén is.
Kunzit
A kunzit az egyik legmagasabb rezgésű kristályok egyike. A szeretet megteremtésének képességét ébreszti fel, és arra ösztönöz, hogy minden élőlényt egyaránt szeretni tudjunk a világon. Ereje képes összekapcsolni a teljes univerzális szeretettel és állandóan fenntartja azt birtokosában. Arra ösztönöz, hogy beálljunk születési célunk feladatába. Kiválóan felerősíti személyes energiamezőnket és tisztítja azt minden szinten. Segítségével képesek lehetünk az érzelem tökéletes megélésére anélkül, hogy azok irányítása alá kerülnénk. Kiválóan kezeli az elnyomott emlékeket és a gyerekkori sérülések hatásait. Mély megnyugvást és békét ad, a harmóniát teremti meg testen belül és körül egyaránt. Fizikai szinten segít a keringési rendszer, a szív, az idegek, az agy működésében és betegségeinek gyógyításában. Az epilepszia egyik legkiválóbb gyógyító köve. A magas rezgése és lítium tartalma miatt kiváló pszichológiai megbetegedések, főleg depresszió esetén.
A zöld kunzittal gyakran lehet találkozni Hiddenit néven, színe a sárgától a smaragdos zöldig terjedhet. Olyan hatalmas erővel rendelkezik, hogy képes összekapcsolni a különböző dimenziókkal és létsíkokkal, egyúttal energiát is segít átvenni onnan. Általa tudatosabban lehet megélni az érzelmi és a szellemi tapasztalatokat. A veszteség, a kudarc és az elesettség érzését gyógyítja, rávilágít az Univerzum segítő erejére. Összekapcsolja az értelmet és a szeretetet, ezáltal új látásmódok születnek. Segítségével erőteljesebben megélhető a spirituális szeretett a hétköznapiban. A megújulási folyamatokban kifejezetten aktív energiákat biztosít. A test bármilyen szintű betegségét képes felismertetni és rávilágítani. Fizikai szinten segít a csecsemőmirigy, tüdő, gége és a mellkasi terület betegségein. 
Labradorit
Labradorit kristályt az egyik legmisztikusabb ásványnak tartják, védelmező és fényhozó kőnek is szokták hívni. Segít abban, hogy a tudat a lehető legerősebb szinten tudjon működni és egyúttal állandó kapcsolat álljon fent az univerzális erőkkel. A leghatásosabb védelmet biztosítja az energiavámpírok ellen, láthatatlanná tesz az ilyen típusú emberekkel ellen. Megakadályozza, hogy energia veszteség lépjen fel és az különböző finomtesti szinteket feltölti és megerősíti. A beavató kristályok közé tartozik, így erős spirituális fejlődés várható tőle. A teljes csakra rendszert segít harmóniában tartani és tölteni. Minden nemű félelmet, bizonytalanságot, aggodalmat, negatív gondolatot segít feloldani és a gyász és veszteség érzeten is segít könnyebben túljutni. Fizikailag jó hatással van a szemekre, látó és agyi idegekre, működésre. A hormonháztartás egészséges működését segíti elő, csillapítja az esetleges menstruációs görcsöket és problémákat. A magas vérnyomásra is jó hatással bír.
Lapis lazuli
A lapis lazuli volt az egyiptomi kultúra egyik leghatalmasabb tiszteletben álló kristálya. Kiválóan alkalmas a harmadik szem fejlesztésére és az égiekkel való kommunikáció felerősítésére. A nyugalom energiáinak végtelen tárháza rejlik benne és a spirituális képességek erősítéséhez remek támasz. A legkiválóbb védelmet nyújtja a különböző energetikai és asztrális támadások ellen. Segít felismerni a kommunikációnk erejét és hatalmát. Megteremti a teljes harmóniát a test minden szintjén. Alkalmazásával könnyebben megoldhatóak az ellentétes helyzetek, kiváltképpen hasznos munkahelyi problémák esetén. Oldja a tanulási nehézségeket, segít összefüggésében látni és értelmezni a dolgokat. Az igazság érzete nagyon erős, nem engedi a hamisságot és a hazugságot, segít objektíven nézni a dolgokat. Erősíti a különböző kapcsolatokat személyek között, így kiváltképpen közel érezhetjük magunkat szerzetteinkhez a kő által. Fizikai szinten segít a fejfájás, a légszomj, a torok, a gége, a pajzsmirigy, csontvelő, csecsemőmirigy és az immunrendszer problémái esetén. 
Larimár
Larimárt gyakran emlegetik delfinkőként is. Légies, könnyed és gyengéd, talán így lehetne pár szóban leírni ennek a kőnek a fantasztikus erejét és felszabadító hatásait. A legerősebb spirituális kövek közé tartozik, új dimenziókat nyit meg, rávezet arra miként érjünk el nagyobb sikereket személyes fejlődésünk útján. Szeretet, békesség, harmónia, nyugalom és egység érzés az amit magából sugároz, boldogságot csempész oda ahol annak legkisebb fénye sincs jelen. Képessé tesz a mély meditációkra akkor is ha abban nem vagyunk gyakorlottak. Összhangba hozza a test, lélek, szellem szinteket. Erejéből adódóan megszüntet minden téves vagy vissza húzó korlátozó gondolatot, berögzült mintát. A kő maga közvetlen kapcsolatban áll az angyali minőséggel és világokkal, egyenesen onnan közvetíti az energiákat így viselésével, ezen minőségekkel sokkal tisztább és közelebbi viszonyt ápolhatunk. A lélektársi kapcsolatok kiegyensúlyozza, ha még nem találtuk meg segít bevonzani őket életünkbe. Emellett gyógyítja azon sérüléseket, melyeket lelkünkön szereztünk előző kapcsolatainkból, legyen az családi, párkapcsolati vagy baráti viszony. Megszüntet minden olyan viselkedés mintát mely önkorlátozást, mártírságot eredményez. Higgadtságot, éleselméjűséget, összeszedettséget, belső nyugalmat, békét teremt. Viselője önmagában teremti meg a fényt és a boldogság hatalmas erejét. Fizikai szinten segít a szív, a tüdő, a porcok, az ízületek, a teljes csakrarendszer, meridián rendszer, a torok, a hangszálak, az idegpályák és a női termékenységi szervek problémáin.
Lávakő
A lávakő a nevéből eredően nem más, mint kihűlt és megszilárdult magma, láva. Mivel a föld belsejéből, magas hőmérséklet kíséretében tört a felszínre, így ősi megújító és változásokat hozó minőséggel rendelkezik. Határozottan férfias, erőteljes energiák jellemzik, céltudatossá és fegyelmezetté teszi használóját. Eloszlatja a feszültséget, a stresszt, az aggodalmaskodást, a túlagyalást. Segít kiegyenlíteni ellentétes energiákat vagy bevonzani újakat az életbe, termékennyé, aktívvá változtatva azt. Megmutatja a régi, már nem segítő és támogató kapcsolatokat, helyzeteket. A kommunikációs problémákon nagyon jól tud segíteni, stabil és erős földelést biztosít minden helyzetben. Fizikai szinten segít a légzőszerveken, az asztma, a vese, az epe, az emésztés, a salaktalanítás, a méreganyagok elvezetésében, az izomrendszer működésében.
Lepidolit
A lepidolit tökéletesen elvezet minden, a finomtestben megtelepült elektromágneses szennyeződést. Képes megnövelni vagy akár felébreszteni a sámánisztikus képességeket, támogatja az asztrális utazásokat. Ha szükséges megmutat képeket, jeleneteket, érzeteket előző életekből, ha az segíti a jelenlegi helyzetek megoldásában. A depressziós és stresszes helyzetekben is kiváló társ, lítium tartalma enyhíti a hangulatingadozásokat. A függőségek leküzdésében is támogatóan lép fel. Segít megvizsgálni viselkedési és pszichológiai mintáinkat, azok kijavítására és megújítására ösztönöz. Segít kiszűrni a zavaró és a nem fontos tényezőket. Megszakít minden olyan köteléket, mely nem támogatja életünket, illetve kivonja használóját mások befolyásoló hatása alól. Fizikai szinten segít az allergiás, az Alzheimer-kór és az epilepsziás tünetek kezelésében. Jótékonyan hat továbbá az immunrendszerre, a kimerültségre, a bőr problémák, a köszvény, a klimax, az ízületi bántalmakra.
Macskaszem
A macskaszem a tigrisszem és a sólyomszem közötti átmenet eredményeképpen jön létre. Erőteljes önbizalom, önszeretet és önelfogadás növelő. A verbális bántalmazásokból adódó elfojtott érzéseket, blokkokat oldja és segít újra könnyedén élni. Elvezeti a környezetből a nemkívánatos, ártó energiákat, helyüket a fejlődést támogatóval tölti fel. Segít abban, hogy az begubózott személyiség kibontakozzon, és ezzel megmutatja, mekkora potencia rejlik viselőjében, felhívja a figyelmet az egyediségre és a tehetségre. Általa könnyebben felállíthatóak a határok, hogy meddig engedünk be másokat az életünkbe. Fizikai szinten segít a szem, a látóidegek, a haj, a köröm, az emésztés, a laktóz érzékenység, a szorulás, az energia hiány esetén.
Magnetit
A magnetit sok tévhittel szemben természetes módon képes mágneses hatás kibocsájtására. Kiválóan alkalmazható mágnes terápiás kezelésekre, a biomágneses mező növelésére, meridiánok harmonizálására. A benne lévő állandó vonzás és taszítás energiák mozgása miatt kiválóan tisztít és tölt. Kiválóan alkalmas sportolóknak vagy erős fizikai munkát végző személyeknek, mivel fejleszti a kitartást és remek hatással van az izmokra. Képes arra, hogy egy rövid időre teljes összhangot állítson fel a csakrarendszerben, állandó földelést biztosít. A terápiás kezeléseket, meditációkat és vizualizációkat kiválóan képes felerősíteni. Mágneses ereje vonzza a szerelmet, a lojalitást és az elkötelezettséget. Csillapítja minden negatív érzelem hatását, kiszabadít minden ártó energia és helyzet alól. Fizikai szinten segít az asztma, a vérkeringés, a vérképzés, a bőr és a haj betegségeiben. Kiváló bárminemű izomprobléma vagy gyulladások esetén.
Malachit
A malachit csodálatos, hatékony, de nagy odafigyelést és óvatosságot igénylő kő. Nyers formájában porózus, és belélegzése veszélyes lehet. Ritka, de a tökéletesen elkészített kristályeszenciája hatalmas erővel bír és nyugodtan használható. Képes bárminemű energiának a felerősítésére, úgy tartják ez a kő még nem érte el végleges formáját és ennek az évezrednek a legnagyobb gyógyítója lehet. Képes a mérgező anyagokat elszívni a térből, a testből és az energiamezőből egyaránt. Nagyon közeli kapcsolatot ápol a természeti erőkkel és a tündérek világával, ha szükséges enged belátást nyerni más világokba. A javaslás és a látói képességek felerősítését várhatjuk tőle használat közben. Erősen átalakítja az életet és intenzív mozgásba hozza azt. A spirituális fejlődés terén érdemes óvatosnak lenni vele, hiszen határozottan nyitja fel a használó szemét a blokkokra és akadályozó tényezőkre. Fizikai szinten segít a görcsök, menstruációs problémák, szexuális vágy zavarai, vérnyomás ingadozás, asztma, ízületi panaszok, daganatos megbetegedések, látási zavarok esetén.
Merlinit
Merlinitet az egyik legmagasabb szintű máguskőnek tekintik. Benne rejlik az alkimisták, sámánok, mágusok, varázslók, papok, gyógyítók, látók együttes ereje és összes tudása. A világos és a sötét szín együttes játéka a kristályban jelképezi az égi és a földi, a negatív és pozitív, a férfi és női energiák egységét. Minden szinten támogatja a mágia útjára lépett emberek fejlődését, legyen az bármely terült. Képes felerősíteni és ha kell létrehozni asztrál utazásokat vagy kivetüléseket. Feléleszti a bennünk szunnyadó varázslatot és mágiát. Fizikai szinten segít az agy, a vesék, a tüdő, férfiak esetében a herék, a pszichés betegségek kezelésében.
Mookait
A mookait valójában a jáspisok családjába tartozik, azonban nagyon egyedülálló energiái vannak. Kiválóan oldja a berögzült mintákat és a rögeszmés gondolkodást, tágítja a tudatot és segít új látásmódot kialakítani. Stabil és biztonságos életérzést kölcsönöz és ezt segít kialakítani is. A teljes test energiarendszerét egységbe hozza, és harmonikus működést állít fel. Állandó földelést biztosít, összeköti az Égi és a Földi energiákat, ezáltal egy állandó csatornát hoz létre, melyből táplálkozva nagyobb feladatokat is könnyebben el tudunk végezni. Fizikai szinten segít az immunrendszer, a bőr, a gyulladások, a kelések, a hasnyálmirigy, az energia hiány esetén.
Morganit
Morganit a szerelem egyik kiemelkedően fontos köve, képes életben tartani, megújítani és bevonzani az életbe. Megmutatja, hogy lehet úgy élni az életet szeretetben, jólétben, teljességben, hogy azzal másnak ne ártsunk. Erős kapcsolatban van a szívcsakrával, tisztítja, oldja és szükség esetén aktiválja azt. Felismerteti, hogy mikor kezdünk kibújni, menekülni a feladatok elől, ráébreszt a szemellenzős gondolkodásmentre és az önző viselkedésmintára. Megmutatja, hogy melyek azok a dolgok amik blokkolják a spirituális fejlődést. A lélek szükségleteit segít kielégíteni és kikommunikálni erőszakmentesen. A változás és a megújulás okozta félelmeket oldja, elősegíti azok végbemenetelét. Meggátolja hogy önmagunkat áldozat szerepbe helyezzük és megmutatja, hogy ezek nem veszteségi állapotok. Fizikai szinten segít az oxigén felszívódásban, a tuberkulózis, az asztma, a szívproblémák, a szédülés, az impotencia, a tüdőtágulás problémáit. 
Napkő
A napkő a jókedv és az öröm megtestesítője, erős intuíciókat biztosít. Megmutatja mennyi szépség, boldogság és jó dolog van használójának életében. A kő magában hordja a Nap erejét, melyet képes átadni a testnek és annak minden energiaszintjének. Úgy tartják, hogy közvetlen Fortuna istennőhöz kapcsolódik. Képes leválasztani a mások által ránk helyezett terheket, elvágja a nem kívánatos kötelékeket. Megtanít a saját határaink meghúzására, és segít nemet mondani mások akaratával szemben. Beindítja a megragadt vagy lassan haladó folyamatokat. Kiváló kedélyjavító hatású, a legnehezebb időkben is jókedvvel áraszt el. Segít kapcsolatot teremteni másokkal és olyan embereket vonz be, akik örömet hoznak magukkal. Felold minden elnyomott érzelmet és segít megérteni, feldolgozni őket. Fizikai szinten segít az idegrendszer, a torokgyulladás, gyomor problémák, kifejezetten gyomorfekély, porc és ízületi gondok esetén.
Obszidián
Az obszidián egy határtalan és korlátok nélküli kő, ennek köszönhetően gyorsan és erőteljesen hat. Erős védelmi energiákkal rendelkezik, elvezett minden negatív hatást. Belső munkálatok alkalmával első osztályú társ, hiszen a felszabaduló energiákat magába szívja és tiszta fény energiává alakítja. Spirituálisan erős fejlődés segítő hatása van, képes a lelket felemelni. Oldja a lelki blokkokat és a traumatikus sebeket. Fizikai szinten segíti az emésztési rendszert, a méregtelenítést, ízületi problémákat, idegfeszültséget, keringési zavarokat.
Az ezüst obszidián fejleszti a megérzéseket és jövőbelátás képességét. Erős tükröt tart számunkra és megmutatja, mi munkálkodik használójában. Segít abban, hogy megtaláljuk a számunkra előnyös helyzeteket, erősíti a türelmet és az alázatosságot. Képes összekapcsolni a fizikai és az asztrális testet, erősíti a testen kívüli utazásokat. Nagy segítség azoknak akik nehezen élik meg a MOST pillanatát, mert a múltban vagy a jövőben élik életüket.
A fekete obszidián a kreativitás, a tudat kitágításának és lehetőségek felismerésének legerősebb köve. Energiáival úgy fejleszt, hogy megmutatja a belső démonokat és az eredeti személyiséget. Segít megérteni az ÉN-ben rejlő fényt és sötétséget és ezek természetes egyensúlyát. Képes gyógyítani az előző életek blokkjait, feladatait, sérelmeit és karmikus hozadékait. Azoknak akik „hatalommal” rendelkeznek, támogatást jelenthet, miként kell ezzel a lehetőséggel felelősségteljesen bánni. A mágikus szertartások során kiválóan tudja növelni az energiákat. Belső munkálatok és meditációk során a megéléseket és a rezgéseket nagyon felerősíti. Fizikai szinten segít az energia szegény állapotokon, az idegi problémákon, izom és ízületi gondokon, izomfejlesztésben.
A hópehely obszidiánt gyakran találjuk meg apacskönny néven is. Ezt a nevet onnan kapta, hogy az indián kultúrában, főleg az Apacsok között ez a kő hatalmas tiszteletben áll. Kiválóan segít az évek során ránk települt viselkedésminták felismerésében és azok helyes használatában. Megmutatja, hogy nem csak a nyertes helyzetek hordoznak értéket, hanem a kudarcként megélt állapotok is bőven hordoznak tanulási értéket. Tökéletesen egyensúlyba hozza a test-lélek-szellem egységét. A rossz gondolkodás menetet felismerteti és segít kijavítani. Használata által megtalálhatjuk a belső központunkat, nyugalmat, higgadtságot és békét teremt. Meditációk alkalmával képes kizárni a külvilágot. Fizikai szinten segít a gerincoszlop, a keringési rendszer, a bőr és a szem betegségein.
A mahagóni obszidián nagyon gyengéd és finom energiájú kő. Teljes mértékben együtt rezeg a Föld energiáival és magával Gaiaval. Képes kitartásra buzdítani és akár új célokat is kitűzni. A különböző blokkokat feloldja, támogatja az előrelépést és fejlődést. A gyenge auramezőt felerősíti és stabilizálja.
A szivárvány obszidián a legfinomabb rezgésekkel és energiával rendelkező kő az összes obszidián közül. Kiválóan erős a védelmet nyújtó képessége és a negatív energia elvezető hatása. Erősen szembesít spirituális énünk valódi kilétével. A régi kapcsolatok miatt lévő sebeket és kötelékeket feloldja és gyógyítja. Az aurából kivon minden stresszt és nemkívánatos rezgést. Közvetlen kapcsolatot termet a Felemelkedett Mesterekkel.
Ónix
Ónix kiváló támogató, biztonságot és erőt adó, védelmező kő. Beállítja használóját a magasabb rendű feladatok és energiák örvényébe, a személyes feladatok folyamatába. Képes bepillantást engedi a jövő alakulásába, hogy azon a saját akarat alapján lehessen változtatni. Nem engedi, hogy használóját elnyomja bármilyen külső hatás vagy energia. Erőssé, magabiztossá, határozottá és céltudatossá tesz. Az emlékek megőrzésére kiválóan alkalmas és azokat hosszú évek után is képes elő hozni. A régebbi sebek és fájdalmak gyógyítására is kiváló. Az aggodalmaskodás, félelmek és a túlagyalás kiváló „gyógyszere”. A bölcsesség forrása, megláttatja velünk a dolgok helyes folyamatait és a háttérben húzódó okokat. Képessé tesz az Univerzum gyógyító energiáinak befogadására és azok tudatos felhasználásra. Harmóniában tartja a jin és a jang energiákat. Fizikai szinten segít a fogak, csontok, a csontvelő, vér és vérképzés, lábak, az esetleges daganatos megbetegedések esetén. 
Opál
Az opál egy nagyon érzékeny és tiszta energiákkal rendelkező kő. Közvetlenül hoz információt a Kozmikus tudatból, látomásokat és erős intuíciót okozhat. A valódi énünket segít felismerni, a tehetséget kibontakoztatni és a kreativitást fejleszti. Karmikus kő, azaz segít felismertetni, hogy bizonyos cselekedeteink milyen következményekkel járnak és honnan erednek a most minket körülvevő folyamatok. Az önértékelést egészséges és helyes szintre állítja be. Segítségével tökéletesen megélhetőek a szerelem, a vágy, a szexualitás állapotai. A gátlásosságot és a zárkózott személyiséget oldja. Az érzelmi bizonytalanság idején is nagy támogató, hiszen stabilizál. Erősíti a pozitív érzéseket. Fizikai szinten segít Parkinsonkór, fertőzések, láz, vérmérgezés, menstruációs panaszok, szemproblémák alkalmával.
A rózsaopál erős kapcsolatban áll a gyökér és a szexcsakrával, kiválóan tisztítja és tölti azokat. Erősíti a médiumi képességeket, a látomásokat és az égiekkel való kommunikációt. Oldja a harmadikszemmel kapcsolatos blokkokat és gátakat. A szöveti regenerációt támogatja, ellenállóbbá teszi a szervezetet energetikai és fizikai behatások ellen. 
Opalit
Az opalit teljesen mesterségesen létrehozott kő, valójában egy üvegszármazék, azonban rendelkezik előnyős tulajdonságokkal. Fontos, nem keverendő össze sem az opállal, sem a holdkővel, sajnos sokan ezeknek a köveknek veszik meg, pedig a valóságban semmi köze hozzájuk. Hatását tekintve egy nyugtató, harmonizáló, békét teremtő kő. Segít megtalálni a feszültségmentes utat a mindennapokban. A különböző ásványok együttes használatát tökéletesen támogatja, kiegyenlíti az ellentétes energiákat közöttük. Fizikai gyógyhatása nem ismert. 
Ortocerász
Az ortocerász valójában egy tengeri élőlény és üledék kövületének kikristályosodott formája, nagyjából 75 millió éves. Az év milliók bölcsességének kövének tartják pont ezért. Magában hordozza a föld átalakulásának, fejlődésének, eseményeinek történelmét. Mély meglátásokkal és összefüggéseket megmutató, univerzális gondolatokkal látja el használóját. A meditációs és egyéb révüléssel, mantrázással járó gyakorlatokat remekül felerősít és elmélyít. A közös jó és a kollektív egység javát szolgáló látásmódot és gondolatokat erősíti. Fizikai szinten segít az agy, az idegek, a csontozat, az ásványi anyag felszívódás, a légzőszervek problémáin.
Peridot
A peridot gyakran található meg olivin néven is. A hagyomány szerint a gonosz energiák messziről elkerülik ezt a követ, az aurát pedig teljes harmóniába tartja. Minden kártékony energiát vagy anyagot eltávolít a fizikai és energetikai testekből. Segít felszámolni az önmarcangolást és bűntudatot. A régi, nem előnyős mintákat segít felismerni és elhagyni, új lehetőségeket hív be az életbe. Az öngyógyítást vagy mások gyógyítását is kiválóan felerősíti és gyorsítja. A negatív érzéseket, mint a féltékenység, harag, sértődékenység felismerteti és segít leküzdeni. Ösztönöz arra, hogy fejlődés útjára lépjünk, és hogy magasabb célokat tűzzünk ki magunk elé. A múlt eseményeiben segít felismertetni az értéket és a segítő dolgokat. Általa könnyebben elfogadhatóvá válik az élet körforgása. Az elhanyagolt dolgokra rávilágít és segít őket a fókuszban tartani. A felelősség vállalást fejleszti és megmutatja, hogy életünk alakulásáért mi vagyunk felelősek. Fizikai szinten segíti a szövetek, az anyagcsere, a bőr, a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, az epehólyag, a lép és a bélrendszer problémait. A hipochonder hajlamot is kezeli és felismerteti.
Pirit
Piritet pajzskőnek is nevezik, hiszen az egyik legerősebb energetikai falat segít létrehozni. Kizár minden olyan rezgést mely ártalmas lehet, akár a különböző fertőző betegségeket is. Megvédi a fizikai és a finomtestet is a különböző sérülésektől. Az egyik legpozitívabb energiákat kibocsájtó kő. Segít feldolgozni a csalódás érzetet, és megszüntetni az aggodalmat. Az önbizalmat kiválóan erősíti, így a kisebbségi érzet kezelésében hasznos segítő. Fokozza szellemi aktivitást és frissességet, egyensúlyt teremt az ész, az szív és az intuíció között. A tökéletes egészség ideálját hordozza magában mint kő, így ezt az energiát teremti meg maga körül. A szerencse és az anyagi jólét megélését serkenti elő.  Fizikailag jó hatással van a csontozatra és a sejtképződésre. A különböző gyomorbántalmak egyik legjobb gyógyítója. A szervezetbe került méreganyagokat segít elvezetni és azok hatásait megszüntetni. Asztmatikus és hörghurutos megbetegedések alkalmával is ajánlott használni.
Prehnit
A prehnit a feltétel nélküli és a végtelen szeret köve, kiválóan képes a gyógyítók társa és segítője lenni. A meditációs gyakorlatokat kiválóan elmélyíti és erősebbé teszi a vizualizációkat, látomásokat. Közvetlen kapcsolatot teremt az Univerzum energiáival és összeköt a magasabb tudatossággal. Az isteni energiákat vonzza be és ezzel alkot egy nagyon erős védőpajzsot használója köré. Egységbe hoz a természettel és az össze élőlénnyel a világon. Az elengedési folyamatok egyik nagy támogatója, felismerteti a már nem építő kapcsolatokat és helyzeteket. A túlzott irányításmániát és anyáskodást feloldja. Az mindenségbe és önmagunkba vetett feltétlen bizalmat és hitet erősíti. A félelmek és a fóbiák kezelésében is nagyon jó társ. Fizikai szinten segít vesék, húgyhólyag, csecsemőmirigy, vállak, mellkas, tüdő, köszvény, vér, daganatos betegségek és kötőszöveti problémák esetén.
Rekotürkiz
Rekotürkiz vagy türkinit néven is ismert kő, félmesterséges ásványnak számít. Valójában nem eredeti türkizről beszélünk az esetében, hanem festett howlitról. Azonban az így kapott kő sem jelentéktelen és erőtlen. A howlit a rekotürkiz előállításának folyamata során képes felvenni a türkiz tulajdonságait és azokat biztosítani használójának, természetesen a hatások sokkal gyengébben és kisebb intenzitással érezhetőek csak. Tulajdonságaiban fontos kiemelni, hogy kiváló nyugattó és békét adó kő, segít az érzelmi zűrzavarok, a stressz és a túlagyalás idején, lecsendesíti az elmét. Fizikai szinten segít a légzőszervek, a nyelv, az agy betegségein. 
Riolit
A riolitot a lélek ébresztőjének is szokták nevezni, hiszen erejével képes a visszahúzódott, elzárkózó lelket is felélénkíteni. Segít megtalálni a saját karmikus feladatok felé vezető utat és megmutatja, miként lehet azon helyesen járni. Feltölti és erősíti a testet, lelket és szellemet. A meditációs gyakorlatokat elmélyíti és élesíti a vizualizációkat. Az döntésképtelenség és a bizonytalanság leküzdésében is remek társ. Támogat, hogy a MOST pillanatában éljünk és a múltat képesek legyünk elengedni. Kiváló önismeret és önbizalom fejlesztő, megmutatja igazi valónkat. Általa bármilyen nehéz feladatod is ad az élet, higgadtan és nyugodtan tudjuk kezelni. Fizikai szinten segít az epe, az erek, a kiütések, a bőrbetegségek, a fertőzések, a vitaminhiány, a vesék, főként a vesekő esetén.
Rodokrozit
Az önzetlen szeretet és tisztaság köveként szokták emlegetni a rodokrozitot. Segít a tudat kiszélesítésében és a spirituális energiák megnövelésében. Segít a pozitív életszemlélet kialakításában. Az emberi kapcsolatokat segít a lehető legelőnyösebb módon megélni és fejleszteni. A párkapcsolat területén segít egymásra hangolni a két felet, ha szükséges, akkor pedig bevonzani a megfelelő társat ez életünkbe. A lelket érintő sebekre kiváló gyógyír, megmutatja ezeknek a dolgoknak a tanító oldalát, és hogy mennyit fejlődtünk általa. Segít szembenézni a dolgok igazságával, melyeket néha szándékosan nem is akarunk észrevenni. Felszámolja az alaptalan félelmeket, blokkokat, belső gátakat. Fizikai szinten segít a légzőszervek, a keringési problémák, a vesék, a látás, a várnyomás, a szívverés, az ivarszervek érintő betegségek kezelésében.
Rodonit
A rodonit kiválóan alkalmas az érzelmi instabilitás kezelésére. Támogatja a pártatlanságot, megmutatja minden helyzetnek, személyek, történésnek minden oldalát, a szívcsakra tökéletes tisztítója. A recitálós, mantrázós gyakorlatokat felerősíti és a lelket szorosabban összeköti a rezgésekkel. Tűzoltó kő, képes minden hirtelen ránk törő megrázkódtatást kezelni. Az önpusztító hajlam minden megnyilvánulását felismerteti, szembesít vele és oldja. A múlt sebeinek kiváló gyógyítója, néhány esetben akár előző életekben átélt fájdalmakat is segít feldolgozni és megszüntetni. Bárminemű energetikai blokkot felszámol, segíti a megbocsájtást és a negatív érzések felszámolását akár másokkal, akár helyzetekkel szemben. Fizikai szinten segít a sebgyógyításban, csontvelő, hallószervek, hallás, termékenység, ízület, gyomor, emésztés, fekély, SM, mandula megbetegedéseiben.
Rózsakvarc
A rózsakvarc kiválóan alkalmas, ha a szeretet erejét akarjuk megteremteni.  A legfontosabb kristályminőség a szívcsakra és minden szívet, lelket és érzelmeket érintő terültnek. Mélyen segít megszabadulni azoktól a dolgoktól melyek ezeken a területeken árthatnak. Az érzelmi és lelki sebek legerősebb gyógyítója. Tökéletesen alkalmazható párkapcsolati problémák esetén, de akár családtagok, barátok, munkatársakkal való kapcsolódás minőségén is sokat tud segíteni. Akik még keresik a szerelmet az életükben számukra is remek segítő lehet megteremteni ezt a minőséget. Fizikailag jó hatással van a szív és érrendszerre és a légzőszervekre. 
Rutilkvarc
Rutilkvarc az energiák tökéletes egyesítésének köve, a gyógyító erők felerősítésének mestere. A hagyomány szerint a tiszta isteni fény van benne és a megvilágosodás felé emel. Segít az aurát feltölteni és megtisztítani, az energetikai tevékenységeket erősíti. A tudatott közvetlen összeköti az égiek útmutatásával és azok üzeneteire hangolja. Az érzelmi blokkokat kitűnően oldja, mindeközben segít az ezekből eredő gondolatokat megszűrni és minden negatívtól mentesíteni. Rámutat a problémák gyökerére és onnan kezdve segít őket kijavítani. Távol tartja a sötét, melankolikus, depresszív hangulatot, érzéseket és gondolatokat. A félelmet és a fóbiákat segít leküzdeni, a túlagyalást és aggodalmaskodást pedig megszüntetni. Fizikai szinten segít a krónikus betegségek, az impotencia, a meddőség, a kimerültség, a légzőszervi, a pajzsmirigy, a vérplazma, a gerincoszlop megbetegedésein.
Sárkányvérkő
A sárkányvérkő megtalálható sárkánykő vagy bastit néven is. Teljes harmóniában van a csakra rendszerrel, kiválóan harmonizálja és aktívalja az energiáit, emeli a kundaliní rezgést. Nevét onnan kapta, hogy erős kapcsolat köti az ősi sárkányok minőségéhez, energiáihoz, aktiválja azokat és a mélybölcsességet sugározza használója felé. Megszünteti a diszharmonikus állapotokat, összeköt a természettel és a földdel, segít óvni és védelmezni azt. A múltban, akár előző életben is elszenvedett szexuális bántalmazásokat oldja. Állandó stabil földelést biztosít és védelmező társként mutatja az utat a tudatos jövő felé. Fizikai szinten segít a termékenység, a térdproblémák, a vér, a máj betegségein.
Shiva lingam
A shiva lingam kővel hétköznapokban gyakran találkozhatunk homokkő néven. A mitológia szerint ez a kő Shiva és párja Kali istennő egyesüléséből született, az alsó két csakrát teljes egyensúlyban tartja és kiválóan emeli a kundalíni energiát. A tantrikus tanok elsajátításához kiváló segítő kő tud lenni. Képes egyensúlyban tartani a szexuális energiákat és az ezekből fakadó vágyakat. Ezen a területen lévő blokkokat, félelmek oldja, és segít a könnyed megélésében. Felismerteti, hogy milyen kereteket és korlátokat állítottunk fel az életünkben, ha szükséges támogat ezek lebontásában. Képes a gyermekkori, illetve az erőszakos közösülés okozta fájdalmak és negatív érzéseket feloldani. Használatával újra visszanyerhető a férfiasság és a nőiesség tökéletes érzése. Fizikai szinten segít a nemi szervek, nemi betegségek, a menstruációs görcsök, az orgazmus problémák, a libidó, az impotencia, a meridián zavar esetén.
Shungit
A shungitot a Földkeletkezés bölcsességével megáldott kőként tartjuk számon. Úgy tartják, hogy a szerves és tudattal rendelkező élet kialakulásában hatalmas szerepe volt. Annyira összetett kristályról beszélünk az esetében, hogy magában hordozza a periódusos rendszerben lévő összes anyagot. ebből is adódik, hogy az intenzív energiák, melyek áramolnak belőle, nem minden esetben könnyen befogadhatóak. Hatalmas védelmező energiákkal rendelkezik, még az elektromágneses sugárzást is megszünteti. A különböző lelki, szellemi, mentális és érzelmi sérüléseket és szennyeződéseket feloldja és elvezeti. Érzelmi egyensúlyt teremt, megszünteti a hullámzó kedélyállapotot, tudományosan igazolt, hogy bárminemű mérgező vagy szennyező anyagot képes felszívni és mentesíteni káros hatásaitól. Fizikai szinten segít a fejfájás, az immunrendszer, a vírusfertőzések, a meghűlés, az anyagcsere, a kiválasztó szervek, a gyulladás, a szív és érrendszer, a gyomor, az asztma, a diabétesz, az ízület, az autoimmun betegségek, az impotencia esetén.
Sólyomszem
A sólyomszem a Földi és az égi energiák egyesítésének és a tökéletes földelés erejének a köve. A fizikai testet erővel látja el és aktiválja azt. A tisztánlátás egyik legalapvetőbb támogatója, hatalmas energiákkal fejleszti a spirituális képességeket. A gyökércsakrát kiválóan tisztítja és tölti, segít a jólétet bevonzani az életbe. Az akadályozó viselkedési minták, az önkorlátozás és a negatív gondolkodás felszámolására sarkall. Elősegíti a felelősség vállalást, az élet irányításának kézbevételét, a dolgok magasabb szintű megfigyelését. Az elnyomott és elzárt érzelmeket és érzéseket a felszínre hozza, legyen az egy előző életből megmaradt blokk. Rendszeres használata a harmadik szemet segít felnyitni és a látói képességeket fejleszti. Fizikai szinten segít a szem, a látóidegek, a lábak, a belek, az idegrendszer betegségein.
Szárdonix
Szárdonixot az erő, a védelem, a hatalmasság kövének is szokták nevezni. Használatával megtalálhatjuk létezésünk aktuális értelmét, segít arra az útra találni, melyen elérhetjük a kiteljesedést. Az élet össze területén képes stabilitást létrehozni és biztonságos mederbe terelni. Párkapcsolatokban képes az esetleges harmadik fél jelenlétét megszüntetni és segít újra egymásra találni. Erősebbé teszi a személyiséget és feléleszti az akaraterőt. Megszünteti a depressziót és a bizonytalanságot az életben. Fizikai szinten jótékonyan hat a tüdő, a csontok, a sejtanyagcsere, az immunrendszer, a méregtelenítés, a tápanyag felszívódás, vízháztartás, dobhártya, látás, szaglás problémái esetén.
Szelenit
A szelenit a tiszta tudat és a közvetlen angyali minőséggel való kapcsolat köve. Közvetlenül a személyes fénytesthez kapcsolódik, annak energiáit harmonizálja és a földelésben egyensúlyt teremt. A nyugalom és a türelem köve, elcsendesíti az elmét és a tudatot, segít a meditációkban és a spirituális tevékenységekben. A kő maga ősinek számít, azonban a megújulás energiáival látja el használóját. Védelmi szerepét érdekesen fejti ki, mivel nem elhárítja a problémákat, hanem segít felismerni őket és megérteni miért történnek meg. Ezáltal a védelme inkább a megértésen mintsem a hárításon alapszik. Kiválóan tisztítja a teret fizikai és energetikai szennyeződésektől egyaránt, az aurából képes elvezetni a nem kívánatos rezgéseket, entitásokat. Magában hordozza, mint egy feljegyzésképpen mindazt, ami a világban megtörtént, a személyes fejlődés is visszakövethető és értelmezhető segítségével. Rendszeresen használva erősíti a jövőbelátás képességét. Fizikai szinten segít a gerincoszlop, a kötőanyagok, a csontozat, a fogak, az epilepszia, vérmérgezés okozta problémákon. Kismamáknak szoptatás idején remek társ.
Szeptária
  A szeptária magában hordozza a kalcedon, kalcit és az argonit tulajdonságait és erejét. A szertartással, recitálással, szeánszokkal vagy rituálékkal történő gyógyítást felerősíti. Egyensúlyt hoz létre az érzelmek és a gondolatok között. A bennünk kavargó ötleteket segít megfogalmazni, majd azoknak megvalósítási tervét létrehozni, végül meg is valósítani őket. A csoportos közös munkát és összetartást támogatja, segít megnyílni és kommunikálni akár nagyobb embertömeg előtt is. A mélyen rejlő blokkokat felszínre hozza és segít azokat fokozatosan és könnyedén feloldani. Fizikai szinten jó hatással van a bőrproblémák, az anyagcsere, a sejtmemória, a kinövések, duzzanatot, daganatok kezelésére, a szezonális depresszió megszüntetésére, a vér, a vesék és a szív működését támogatja. 
Szerafinit

A szerafinit a spirituális megvilágosodás egyik legtámogatóbb köve. Az test öngyógyító folyamatait felerősíti és szükség esetén tudattalanul is aktiválja. Közvetlen kapcsolatban áll az angyali minőséggel, mondhatni egy közvetlen csatornát nyit az angyali világ és a miénk között. A szívcsakrát nagyon finoman és nagyon gyengéden tisztítja, elvezet minden itt lerakódót, fájdalmat, csalódást, szomorúságot, bánatot. Reményt, fényt és kitartást hoz a helyükre. Képessé tesz, hogy a tiszta valódi érzések szerint hozzunk meg döntéseket. A testen kívüli utazások során egy remek társ. Felhívja a figyelmet a személyes fejlődésünk mértékére, megmutatja honnan hova jutottunk. Fizikai szinten jótékonyan hat a gerincoszlop, az éteri test, a nátha, a megfázás, a fogyás, a méreganyagok elvezetése esetén.

Szerpentin
A szerpentin segít egy állandó és stabil földelést fenntartani, segít a meditációs gyakorlatokban és a spirituális fejlődésben. A teljes csakra rendszerre jótékonyan hat, tisztítja és tölti, a koronacsakrát képes nyitottabbá tenni és ezzel még magasabb energiákat beengedni. A kundalinível történő munkát is serkenti, általa könnyebben lehet felébreszteni, fenntartani és megismerni ezt a csodás energetikai minőséget. Képes áttörni a falat a jelenlegi és előző életek között, hogy az ott megszerzett tudással tovább dolgozhassunk ebben az inkarnációban, de nem enged át semmi olyat, amit nem képes a használója elfogadni, helyén kezelni vagy egészségesen használni. Egyensúlyt teremt a szellemi és érzelmi állapotokban, támogatja az öngyógyítást minden szinten, erősíti az élet személyes irányításának érzését és felismerését. Fizikai szinten segít a mérgezések, a vér, az ásványi anyagok felszívódásában, cukorbetegség, az epe betegségein.
A világoszöld szerpentin a szerpentinek egyik különleges változata, melyet Végtelen kőként határozunk meg. Nagyon gyengéd energiákkal dolgozik, képes az angyali útmutatásokat és üzeneteket közvetlenül felismertetni velünk. Összekapcsolja a múltat, a jelent és a jövőt, ebből a harmóniából adódóan megtanít a MOST-ban élni. Elősegíti a sérelmek és a harag felszámolását, a megbocsájtást másoknak és saját magunknak. A kő energetikailag a gyógyulás minőségéből és dimenziójából veszi az energiát, használatával megtanít közvetlen kapcsolatot teremteni ezzel a birodalommal. Képes feloldani akár előző életekben szerzet sérüléseket és blokkokat. Gyógyító hatásának semmi nem tud határt szabni, képes megtörni az időt és a teret annak érdekében, hogy használója szellemi, lelki, érzelmi és fizikális szinten is egységben legyen önmagával. Így fizikai szinten minden betegség gyógyításában és kezelésében kiváló támasz.
Szodalit
A szodalit az ellentétek egyesítésének a köve. Kiválóan hozza harmóniába a logikát, a megérzéseket, a tudatalattit és a magasabb égi üzeneteket. Fokozza az agyi aktivitást és a harmadik szem általi érzékeléseket. A meditációs folyamatokat élénkíti és mélyebb erősebb hatásokat vált ki. Segít kialakítani az egészséges igazságosság érzetet és annak megélését, felszámolja azokat a nézeteket és rögeszméket, melyeket önmagunknak meséltünk be. Képes elvezetni az aurából az elektromágneses szennyeződéseket. A közös vagy csoportos munkák esetén is nagyon jó, hiszen megteremti a tagok közötti egyensúlyt, így ha esetleg a munkahelyen vannak problémák remekül tudja ezek oldani. A régi, már nem hasznos gondolkodás mintákat segít felszámolni és teret enged az új és segítő látásmódnak. Fizikai szinten segít az anyagcsere, a szervezetben lévő kalcium egyensúly, a nyirokrendszer, az immunrendszer, a torok és légzőszervi problémák, emésztési zavarok, vérnyomás, láz esetén.
Szugilit
A szugilit a szeret minőségének legerősebb köve, az angyali dimenziókkal köt össze és a Földi síkba hozza el a bíbor energiát. A spiritualitás tisztaság és energiák áramoltatásának egyik legkiválóbb támogatója. Tisztítja a teljes csakrarendszert, meridiánokat és finomtesti rezgéseket. A magas fokú tisztaságának köszönhetően, fejleszti a médiumi képességeket és az üzenetek lecsatornázását az égi világból. Ha szükséges feltárja az előző életeket és a köztes létállapotokat, annak érdekében, hogy oldani tudjuk a jelen energiáit. Védelmezi a lelket a csalódásoktól, a sokktól, a traumáktól és a negatív megélésektől. A fénymunkát végző embereknek az egyik legnagyobb segítség. Képessé tesz, hogy a legsötétebb helyekre és pillanatokba is fényt és szeretet közvetítsünk. Megbocsátásra sarkal és kizárja az ellenséges érzéseket. Képessé tesz mindenkivel kapcsolódni és megtalálni a közös nevezőt. Fizikai szinten segít a teljes energetikai és fizikai testet érintő problémák és betegségek gyógyításában.
Tektit
A tektit valójában nem más, mint meteorit darab. A földön kívüli származása miatt úgy tartják, hogy az egyik legerősebb társ a más világokkal és tudati szintekkel való kommunikációban. Képes összekapcsolni a felsőbb tudatott, tudattalan és a tudatos részünket, majd mindezt szükség esetén anyagi szinten is létre hozza. Rávezet, hogy a dolog valódi értelmét vegyük észre, és hogy az összefüggéseket lássuk, ne csak a felszínt. Képes bárminemű energiaáramlást kiegyensúlyozni és összhangba hozni. A tisztánlátás, a telepátia és a harmadikszem fejlesztésére kiválóan alkalmas. A saját biomágneses energiáinkat megerősíti és feltölti. A női-férfi erőket egyensúlyban tartja és növeli a termékenységet és a teremtő erőt. Fizikai szinten segít a lázas betegség, a keringési zavarok, a fertőzések, szaporodó szervek problémái esetén. 
Thulit
Thulit az életerőhöz egyik legjobban kötődő kövek egyike. Segít újjá alkotni az életet, segítségével bárminemű akadály leküzdhető. A személyiséget pozitív módon formálja, használata támogatja, hogy az élet valódi értékeire figyeljünk. Összekapcsolja a logikát és az érzelmeket, megszünteti a belső kettősséget és megosztottságot. A feladatokat és a problémákat részletesen feltárja és azok könnyed és precíz megoldását támogatja. A szenvedély, a szerelem és a szexuális vonzalmak felvállalását, megélését és kifejezését segíti, olyan formában, hogy az mindenki számára könnyed és önfeledt legyen. Fizikai szinten jótékonyan hat a csontozatra, gyomor, a női nemi szervek, kimerültség és vashiány esetén.
Tigrisszem
A tigrisszem képes összekapcsolni a Föld és a Nap energiáit és ebből a kapcsolatból létrejövő hatalmas rezgést átadja birtokosának. A hagyomány szerint erős védelmet nyújtó kő, ezért gyakran alkalmazták talizmánként rontások és átkok ellen. Segít abban, hogy a birtokunkban lévő hatalommal, felelősséggel a lehető legtudatosabban és legjobban bánjunk. Meggátolja a visszaélést és mások kihasználását. Támogat a kitűzött célok elérésében, arra az útra vezet, ami hasznos, azonban ez nem mindig azonos az egyszerűbbel. A fizikai test átalakulását is segíti, így bármilyen folyamatban remek társ ahol a fizikai test változik. Megláttatja a különböző események és tapasztalások között az összefüggést és azok tanító jellegét. A beragadt folyamatoknak új lendületet ad. Az egoizmust, a hiúságot, a túlzott önimádatot mérsékli és felismerteti. Anyáknak segít a megfelelő anyai gondoskodás szintjének a beállításában. Fizikai szinten segít a szemek, a látóidegek, a torok, a nemzőszervek, érszűkület, bárminemű függőség, csontsérülések esetén.
Turmalin
A fekete turmalinok sörl néven is ismertek. Az egyik legkiválóbb védelmi energiákkal rendelkező kristály. Képes akár az elektromágneses energiák megtisztítására. Az asztrális gyakorlatok esetén óvja a fizikális és finomenergetikai testeket is. A mágikus energiákat kifejezetten erősíti és akár az alvó ilyen jellegű képességeket is aktiválja. Segít a feszültséget, a stresszt, a nyomasztó gondolatokat eloszlatni. Használatával egy könnyed, de mégis fegyelmezett magatartás alakul ki, így elkerülhetőek a túlzások és az esetleges kicsapongások. A külső körülményeket segít pozitívan szemlélni, legyenek azok bármilyenek. Segít az önzetlen és szeretetten alapuló kapcsolatok és megnyilvánulások megélésében és gyakorlásában. Fizikai szinten segít a salakanyagok eltávolításában, a méreganyagok elvezetésében, ízületi gyulladások, gerinc problémák, agyműködés, sejtburjánzás okozta problémákon. 
Egyaránt helyes megnevezés a dinnye vagy görögdinnye turmalin, nevét a rózsaszínes, zöldes, barnás árnyalatiról kapta. A szívcsakra legmagasabb fokú megnyilvánulását hívja elő. Erős és tiszta kapcsolatot alakít ki a magasabb rendű ÉN-nel. A szeretet, a kedvesség, a finomság rezgéseit vonzza be és ezek megélését és áramoltatását serkenti. Megszűntet mindennemű agresszív megnyilvánulást, felismerteti az ezekben lévő negatív és ártalmas energiákat. Elűzi a negatív gondolatokat és látásmódot, teret enged a boldogság virágzásának. Az érzelmi hullámvölgyeket megszünteti és kiegyensúlyozza azokat. A régi kapcsolati mintákat oldja és a baráti kapcsolatokra nagyon erős pozitív hatással bír. Az abszolút szeretet, tisztelet és jóság köve. Fizikai szinten segít az idegrendszer, a paralízis, a sclerosis multiplex, a szív, a csecsemőmirigy, a bőr problémáin.
A rózsaszín turmalin szebbik neve a rózsa turmalin, és ez a név jobban is passzol az energetikai hatásaihoz. Kiválóan segédkezik a nemi vágy fokozásában, annak egészséges szinten való megélésében. A szerelmi élet fejlődését is támogatja, a kapcsolat kialakításán át annak fenntartásában és megélésében nyújt támaszt. Megtanít szeretni saját magunkat, elfogadni a belső és külső világunkat, a másságunkat a többi embertől. Felismerteti és megélteti, hogy csak akkor tudunk egészséges kapcsolatokat kiépíteni, ha saját magunkat képesek vagyunk olyannak elfogadni amilyenek vagyunk. Felszámol minden régi már nem tápláló energiát, köteléket, kapcsolatot. Mély belső békét épít, melyet képessé tesz megosztani a külvilággal. A kollektív szeretethez kapcsol, és ezáltal segít mindenkivel és mindennel szorosabb, tisztább, minőségibb viszonyt ápolni, mely a szereteten, elfogadáson, hálán és tisztaságon alapszik. Fizikai szinten segít az endokrin rendszer, a szív, a tüdő, a bőr betegségein. 
Unakit
Az unakit esetében gyakran lehet találkozni azzal, hogy a látomások köveként emlegetik. Ez az elnevezés abból származik, hogy a spirituális energiákat remekül gyűjti össze és adja át a testnek, ezáltal erőteljesen nyitja a harmadikszemet, és segít a jövőbe tekinteni. Meditációs vagy egyéb gyakorlatok alatt is remekül biztosítja a földelést és a könnyed visszatérést a fizikai síkra. Segít egymás nézeteit, életvitelét és gondolatmenetét elfogadni és közös nevezőre jutni. Támogatja a megújulást, a változást, az átalukálást az élet bármely területén és szakaszában. Ha az előző életekben van, probléma nagyon szépen felszámolja és segít azokat visszamenőleg gyógyítani. Szükség esetén kimozdít a MOST-ból és a múlt vagy a jövő megfelelő pillanatába repít /akár látomással/ a szükséges folyamatok felismerése érdekébe. A mélyben rejlő blokkokat felszínre hozza és segít felismerni és megoldani. Fizikai szinten segít traumatikus sérülések, súlyproblémák, bőr, haj, körmök, epe, máj problémái esetén. Kismamáknak remek támasz a terhesség ideje alatt.
Zoizit
A zoizit a transzformáció, az átalakulás köve. Segít, hogy életünkben jelenlévő minden negatív energiát, viselkedés mintát, kapcsolatot, helyzetet átalakítsunk és számunkra előnyős formában szülessen újra. Kivonja használóját bármilyen külső hatás vagy befolyás alól, megszünteti a társadalmi normák, előítéletek, dogmák szerinti életvitelt. Felállít egy személyes jóléten, boldogságon és elégedettségen alapuló minőséget és viselkedés mintát, mely mindezek mellett nem árt másnak. Az mások iránt érzett elfojtott érzéseket segít a felszínre hozni és azokat megélni, egészséges és segítő szinten. Támogatja a kreativitást, az önkifejezést, az alkotást. Általa régi célok és tervek is a megvalósítás útjára léphetnek, és új meglátásokkal segít. Fizikai szinten segít az emésztési problémák, gyomorsav, gyulladások, immunrendszer, szöveti sérülések, szív, hasnyálmirigy, tüdő betegségein. Kifejezetten jótékonyan hat a termékenységre, illetve bárminemű női ivarszervekkel kapcsolatos problémát kezel. Férfiak esetében javítja a nemzőékességet, libidót, esetleges impotenciát.

 

blog comments powered by Disqus