Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Termékek Menü

Korall

Élő szervezetek által épített szilárd anyagok, amelyek két részre csoportosíthatók : lágy vagy szarukorallok ( fekete, arany korallok ) kemény vagy kőkorallok. Híresek a korallzátonyok a gazdag élővilág és a turizmus miatt, manapság a globális környezetszennyezés miatt. Az ékszeripar a kőkorallok közül a vöröses-narancsos színűeket dolgozza fel, nagyon híres a földközi-tengeri vagy olasz korallékszer. Ma már kevés van belőle és drágasága miatt a délkelet-ázsiai (( fülöp-szigeteki) bambuszkorallokat (fehér és halványrózsaszín és a szintén délkelet-ázsiai vöröses szivacskorallokat dolgozzák fel. Az előző tömör anyag, pirosas színre festik, a második lukacsos, ezért a csiszolatait kemény műgyantával tömörítik, teszik viselhetővé ( e nélkül olyan lenne, mint a horzsakő ). A korallok puhaságuk miatt könnyen kopnak, savakra érzékenyek, a festettek színüket veszítik. 
Az ezotériában vöröses színe miatt a vérrel kapcsolatos problémák kezelésére használják. régebbi időkben az igazi korallokat a lázas állapot jelzésére is használták, mert az igazi korall némileg halványabb lett, ha a viselője belázasodott.

Rendezés:

Méretek: 18-21cm /gumis/ 10mm golyó

Ásványok: eper korall

Szállítási idő: 2-5 munkanap

Előrendelhető
2.700 Ft

spliter /gömbölyített szemcse/

Méret: 18cm /gumis/

Szállítási idő: 2-5 munkanap

Raktáron
850 Ft

Méretek: 2,5cm

Ásványok: krizokolla, korall

Szállítási idő: 2-5 munkanap

Raktáron
1.999 Ft