Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Termékek Menü

Lapis Lazuli

Több hasonló elnevezést is használunk erre az ásványra : Lápisz lazuli, lazúrkő, lápisz. Az elnevezés eredetileg kék követ jelentett, sajnos könnyen összetéveszthető a Szodalittal, a Dumortierittel ( Kékkvarc) és nagyon sok festett kő utánzata van : jobb színűre festett halvány lazúrkő, festett howlit és egyéb kerámia anyagok. 
Az igazi Lazurit többnyire kék színű, de láthatunk benne sárgásszürke dolomitot, aranysárga piritet. A legjobb és az ásvány legnagyobb mennyiségét adó ország Afganisztán, a chilei és az orosz nyersanyag kevésbé szép ékszernek. Igényes ásvány, nem szereti a savas vagy lúgos közeget, tehát kozmetikumok vagy tisztítószerek használata után megkopik a fénye hosszabb idő múlva. Erősebb savakban feloldódhat.  
Az ezotériában a torokcsakra és a homlokcsakra köve. A mirigyek működését szabályozza, torokproblémák megoldására használják, idegekre nyugtatóként hat, önállóságot fokozza, az önbizalmat növeli.

Rendezés:

Méretek: 1x4x1 cm

Ásvány: lapis lazuli

Szállítási idő: 2-5 munkanap

Raktáron
2.290 Ft

Ásványok: lapis lazuli

Méret: 18cm /gumis/

Ásványgyöngyök: 10mm

Szállítási idő: 2-5 munkanap

Raktáron
7.990 Ft