Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Gondolatébresztő cikkek

Diwali - a Fény és az élet ünnepe

2023. 11. 10. 15:02:00

A Diwali, más néven Deepawali egy ötnapos fesztivál, amelyet hinduk, dzsainok, szikhek és néhány buddhista irányzat és közösség ünnepelnek. Minden ősszel október és november között kerül megrendezésre. A pontos időpont minden évben változik, hiszen nem az általánoságban használt naptárhoz, hanem a holdnaptárhoz igazodik.

Szuperhold és Kék Hold együttese - Tények és misztérium

2023. 08. 29. 16:15:45

Magát a Szuperhold kifejezést Richard Nolle asztrológus használta előszőr, a telihold és az újhold jellemzéseként, amikor kevesebb mint 359 000 km távolság van a Föld és a Hold között. Ez amúgy nagyjából 6%-kal kisebb távolság az átlagnál. Bármilyen hihetettlen azonban ez évente 3-4 alkalommal is előfordul. Modern elnevezése és újra felfedezése ellenére, már több ezer évvel ezelőtti vallási, spirituális és ezoterikus feljegyzésekben is megtalálható ezen különleges bolygóközelség és az általa felszabaduló erők fontossága.

Ásvány golyók történelme és csodái!

2023. 07. 24. 14:50:00

Az ásvány golyók, másik ismert nevükön kristálygömbök, évezredek óta léteznek. Szinte lehetetlen úgy gondolni ezekre a varázslatos csiszolatokra, hogy ne kapcsoljuk össze őket titkokkal, mentális-pszichés tevékenységekkel és jóslásokkal. Ennek egyik lényeges oka, hogy a kristálygömbökből való jóslás napjainkig az egyik legelterjedtebb kép, ha spirituális dolgokról van szó. De az ásvány golyók többek, mint a régmúltból fennmaradt mendemondák és mesék eszközei. A legkisebbtől a legnagyobbig, a hegyikristályból készülttől egésze az obszidiánig, hatalmas erővel rendelkeznek, melyek képesek a mindennapokat megváltoztatni és átalakítani.

Kristályszívek különleges ereje!

2023. 03. 22. 16:06:00

Nem találhatunk két egyforma kristályt a világon, mindegyik egyedi és különleges. Számtalan szín, forma, energia ami jellemzi őket és mindegyik képes megszólítani bennünket. Azonban a kristályszívek különlegesen vonzóak mindazoknak, akik gyógyulni szeretnének és tisztítani szeretnék szívcsakrájukat az elakadásoktól, blokkoktól, neheztelésektől vagy épp a félelmektől.

Szerelmi élet 7 legfontosabb ásványa!

2023. 01. 30. 14:51:00

Az emberek évszázadok óta használják a kristályokat, hogy gyógyulást, áldásokat és védelmet hívjanak életükbe. Ez a gyakorlat abban a hitben gyökerezik, hogy ezek a természeti kincsek olyan sugárzó energiákat hordoznak, amelyek segítenek a vágyak és célok megteremtésében, bevonzásában. Általuk könnyebben elérhető a hőn áhított boldogság, bőség, gyógyulás, gyermekáldás vagy épp a szerelem.

A halált legyőző mantra

2022. 08. 18. 10:23:00

A világ minden vallásában és kultúrájában van néhány mantra/varázsige/himnusz/ének, amely megragadja az emberek lelkét és örökké fenn marad, ugyanabban az eredeti formában, melyben akár több évezreddel ezelőtt megteremtődtek, vigaszt nyújtva éneklőiknek. A hinduizmus szempontjából is vannak ilyen mantrák/énekek, amelyek hatalmas jelentőséggel bírnak, és nagy erőket biztosítanak azoknak, akik buzgón és hittel éneklik őket.

Bányától a polcodig - a kristályok útja amíg eljut hozzád

2022. 02. 19. 16:07:52

Az ásványoknak és kristályoknak nem csak a színük, mintázatuk, energetikai tulajdonságuk lenyűgöző, hanem maga a keletkezésük, a folyamat amint kinyerik a földből és eljuttatják hozzád őket. Azoknak, akik rajonganak a kristályokért érdemes tudatában lenni személyes darabjaik eredetével, így nagyobb alázattal és tisztelettel lehetnek feléje. Egy ásványokat és kristályokat forgalmazó kereskedőnek pedig elengedhetetlen, hogy tisztában legyen ezzel, nem csak az egyes darabok eredetisége, hanem tulajdonságai miatt is.

Kristálykoponyák misztériuma

2022. 01. 26. 12:13:00

A kristálykoponyák a New Age hitrendszer és életfelfogás legkeresettebb kristályformái közé tartoznak, azonban érdemes megfigyelni, hogy a legtöbb spirituális vagy vallási irányzat valamilyen formában, de kapcsolatban áll ezekkel a titokzatos tárgyakkal. Elsőre hátborzongatónak tűnhetnek, viszont ezekről a mesterien kidolgozott kristályokról úgy gondolják, hogy az életet megváltoztató tulajdonsággal rendelkeznek, csak úgy mint a szépen megmunkált kristály gömb és piramis formák. Azonban mi mindent tudsz ezekről a misztikus koponyákról? A következőekben mélyebben megismerheted őket és könnyebben használhatod életed tudatos fejlesztésére.

Kristályvíz vagy kristály eszencia? Mi pontosan ez és hogyan készül?

2021. 09. 24. 11:18:00

A tudomány napjainkban már tényként kezeli azt, amit már ősidők óta élnek és alkalmaznak az emberek, alternatív gyógymódok, spirituális nézeteket valló csoportok, mégpedig, hogy minden rezgést bocsájt ki magából. Ezek a rezgések pedig hatással vannak egymásra, így beleértve minket, embereket is. A kristályok különösen tiszta rezgésekkel rendelkeznek, melyeket megfelelően alkalmazva segíthetnek életünk pozitív irányba terelni. Az kristályok egyik legkülönlegesebb, mégis kellemes és egyszerű felhasználási módja az esszenciális forma alkalmazása.

Gyertya mágia, az ősi varázslat a hétköznapokban!

2021. 08. 17. 16:08:00

Akik egy kicsit is elkezdtek foglalkozni a spiritualitás, ezotéria vagy a mágia bármelyik ágazatával, akarva akaratlanul is találkozhattak azzal, hogy a gyertyák kiemelt szerepe mennyire jelen van. Nincs olyan vallás, kultúra, hitrendszer melyben ne jelennének meg. A mágia útján pedig egyenesen elengedhetetlen eszköz. Nem mellesleg nincs olyan ember, aki ne használta volna már életében a gyertyával való varázslat egy-egy formáját. Ebben a cikkben némi bepillantást kaphatsz a gyertya mágia világába és egyszerű hétköznapi használatába.