Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Kinnara szent szobor

Fantazsia
8.990 Ft
Kattints ide és értékeld termékünk!

Szín: barna

Anyaga: gyanta

Méret: 22 x 8 cm

Elérhetőség: 3 db raktáron
Spirituális tudatossággal előállítva
1. osztályú alapanyagból
Szeretettel készítve
8.990 Ft

Leírás és Paraméterek

A buddhista mitológiában és a hindu mitológiában a kinnara példaértékű szerető, égi zenész, félig ember, félig ló (Indiában) vagy félig madár (Délkelet-Ázsia). Női megfelelője a kinnari . Jellemüket a Mahābhárata első könyve ( Adiparvan ) írja le , ahol a következőket írják:

„Végtelenül szerelmesek és szeretve vagyunk. Soha nem válunk el. Örökké férj és feleség vagyunk; soha nem leszünk anyák és apák. Kebelünkben nem jelennek meg leszármazottak. Szerelmesek vagyunk, és mindig szeretve vagyunk. Nem engedjük meg, hogy más lények ragaszkodást kérjenek közénk. Az életünk az örökkévaló öröm élete.”

Számos buddhista szövegben is megjelennek, köztük a Lótusz-szútrában .

A nágákhoz vagy a Garuda sashoz hasonlóan a kinnarák a Himavantában , a Meru -hegy alját körülvevő mitikus erdőben lakják .

A délkelet-ázsiai mitológiában a kinnaris egy nő felső teste, a szárnya, a farka és a lába pedig egy hattyúé. Táncairól, dalairól és verseikről híresek, és a női szépség, kecsesség és teljesítmény hagyományos szimbólumát képviselik.

A leghíresebb Manohara , amelyet a dzsataka ( Buddha elmúlt életeinek történetei) ír le: A Kailash-hegyen élő kinnarák királyának lánya, egy vadász elfogta, és egy Sudhana nevű herceg felesége lett. Amíg a férfi háborúzott, visszatért apja birodalmába, és egy gyűrűt hagyott hátra, és utasításokat adott, hogy csatlakozzon hozzá. Miután visszatért a háborúból, Sudhana hercegnek sok nehézségen kellett túljutnia, hogy megtalálja.

A burmai buddhisták úgy vélik, hogy Buddha elmúlt életeinek 136 állata közül négy kinnara volt. A kinnari szintén a Buddha talpán található 108 szimbólum egyike. Ebben az országban a kinnarisok mellei nincsenek fedve.

Forrás: Wikipédia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!