Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang - A Mahamudra gyakorlata

Buddhista Béke-Szentély Alapítvány
2.000 Ft
Kattints ide és értékeld termékünk!

Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang - A Mahamudra gyakorlata

Buddhista Béke-Szentély Alapítvány kiadó, 2018

118 odal, ISBN: 9789630699808

Elérhetőség: 4 db raktáron
Spirituális tudatossággal előállítva
1. osztályú alapanyagból
Szeretettel készítve
2.000 Ft

Leírás és Paraméterek

Őszentsége Csecang Rinpocse 1946-ban született, Tibet fővárosában, Lhászában, a híres Carong család sarjaként. 1949-ben ismerték el mint 37-ik Drikung Kjabgön, a tibeti buddhizmus drikung kagyü iskolájának új vezetője. Röviddel utána Őszentsége a Dalai Láma megadta neki a vallásos fogadalmakat. A rend fő székhelyén, Drikung Thil-ben lakott, és több rendkívüli mestertől megkapta az összes fontos kagyü tanítást és beavatást. Sajnos vallásos képzése megszakadt a politikai helyzet miatt. Rinpocsét kényszerítették hogy egy lhaszai kínai iskolába járjon, majd éveken át nehéz körülmények között egy tanyán kellett dolgoznia. Végül 1975-ben eljutott Indiába, ahol találkozhatott a családjával és híveivel. Őszentsége Csecang Rinpocse Indiában fejezte be a formális szellemi képzést és a három éves meditációs elvonulást. Ezek után kezdte el az iskola újjáélesztését. Azóta fáradhatatlanul erősíti és terjeszti szerte a világban a hagyomány tudományos és meditációs bölcsességét.

A mahamudra gyakorlata

A tibeti buddhizmuson belül a mahamudra a tanítások egyik legmagasabb szintjét jelenti. Tanulása és gyakorlása elvezet a valóság legmélyebb természetének megértéséhez. Őszentsége Csecang Rinpocse 1994-ben meglátogatott több amerikai várost, ahol – a tibeti és indiai hagyományokból merítve – részletes tanításokat adott a mahamudra módszereiről. Alaposan elmagyarázta a mahamudra öt ágát, átadott több meditációs módszert, pontos útmutatásokat adott a testhelyzettel és a légzéssel kapcsolatban, valamint Tilopa és Gampopa tanításait idézve válaszolt a felmerülő kérdésekre. Ez a könyv az elhangzott mahamudra előadások anyagának gyűjteménye.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!