Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Szorongás, stressz és pánik ellen kristálycsiszolatokkal!

Ricsi
2024. 07. 10. 14:39:00
Szorongás, stressz és pánik ellen kristálycsiszolatokkal!

A kristályok és ásványok végtelen lehetőséget nyújtanak számunkra, hogy mindennapi feladatokat könnyedén tudjuk venni. Szinte nincs is olyan ember a világon, aki időszakosan vagy hosszabb távon ne szembesülne a szorongás, a stressz, a pánik érzésével. Társadalmunk pörgése, intenzív nyomása és áramlása gyakran forrása ennek. A különböző kristálycsiszolatok, formák kiváló rezgéseket és energiákat tudnak biztosítani számunkra, hogy ezeket a nehézségeket könnyűszerrel vegyük.

A kristályokról és ásványokról már régóta tudjuk, hogy hatalmas pozitív hatással vannak ránk nézve. A bennük lévő ősi erő, tudás és tisztaság nagy segítségünkre lehet az élet különböző területein. Támogathatnak minket nehéz helyzetekben, betegség esetén, lelki fájdalom idején, célok elérésében és energiák, lehetőségek bevonzásában, megteremtésében. Nem véletlen, hogy már a kisgyerekeknél erős kötődés és rajongás tud kialakulni a kövek iránt. Tudatuk mélyén már ösztönösen tudják, hogy milyen hatalmas segítséget kaphatnak fejlődésükhöz, fizikai, energetikai és lelki szinten.

A hatalmas múltra visszatekintő Védák, Evangéliumok, Szent írások, Apokrifek, vallási és mitológiai emlékek, hagyományok történeteiből és a múltból ránk maradt emlékekből tudjuk azt is, hogy a különböző alakzatok, vagy azok kombinációja, mennyire eltérő hatást tudnak kiváltani. Magának Platónnak is több tucat értekezést tulajdonítunk, melyben a különböző alakzatok és formák energetikai hatását tanulmányozza. De nem szabad elfeledkeznünk Da Vinciről sem, aki már mesteri fokon használta ezen ábrák és formák erejét művészetében.

Emellett talán a legfontosabb lehet a formák erejének felismerésére, ha tudjuk honnan erednek. Itt a New Age, ezoterikus és spirituális kollektívát vesszük alapul, mely a jelenlegi fejlődésünket 9 dimenzióban határozza meg. Ez a fejlődési lépcső vezet minket vissza istenhez, a teljességhez, az abszolút fény és szeretet síkjára. A formák eredetét a 6. dimenzióhoz köti, melynek neve Szakrális geometria és Platónia. A 6. dimenzió azon geometriai alakzatok és formák birodalma, melyek meghatározzák a 3. dimenzió fizikai megtestesülését. Itt születik meg az az univerzális törvényességi rend, mely alapján egy alakzat képes az energiákat vezetni, létrehozni, magába zárni. Így ezen törvényességek határozzák meg végül egy növénynek, egy állatnak, egy tárgynak vagy magának egy embernek a megjelenési formáját. Ebbe a témába mélyebben most nem merülnék bele, hiszen a kristálycsiszolatok gyógyhatásairól szeretnék írni, de fontos volt megemlíteni, hiszen egy magasabb minőség szintjén létrejövő törvényességek alapján fejtik ki a hatásukat. Megjelennek a mitológiai emlékezetünkben ezek a szabályok, ahogy a 6. dimenzióból ereszkedik ez a tudás az 5. és a 4. dimenzión keresztül a 3 dimenzióba. Ebben a témában kiváltképp ajánlom Barbara Hand Clow és Gerry Clow - Kilenc dimenzió alkímiája című könyvét, mely véleményem szerint az egyik legjobb a különböző dimenziós energiák szintfelépítésében és értelmezésében.

Most pedig térjünk vissza a fő témánkhoz, melyhez viszont szükség volt az előbbi kicsi magyarázatra. A következőkben azokat a főbb formákat elemzem, melyek a kristályok és ásványok erejével együttesen kiváltkép jótékony hatással bírnak a szorongás, a stressz, a pánik és a belső zaklatottság leküzdésében.

  • Kristálygömbök – Kristály golyók

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a kristály golyóknak, hogy felületük teljesen kerek és a szimmetrikus kialakítás miatt, minden irányba egyenletesen adják le rezgéseiket. Erre egyetlen másik kristály vagy ásvány csiszolati forma sem képes, hiszen azok vagy egy pontra fókuszálják az energiákat, vagy hangsúlyosan vezetik valamerre. Az egyenletes energia leadásának köszönhetően kiváló az otthon, munkahely, iroda vagy a tér harmonikussá tételéhez a kristálygolyó. Ahogy egyenlő intenzitással, állandó hullám rezgésben bocsájtja ki magából a rezgéseket, egyfajta teljes békességet és harmóniát teremt a körülötte lévő tér minőségében. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas a szorongás leküzdésére, a békés légkör megteremtésére.

A gömb/golyó forma egy nagyon erős szimbolikát hordoz magában. Alakja a Föld bolygóra emlékeztet, ezáltal magát az univerzumot is jelképezi. Így egy tökéletes megtestesítője az Univerzum szent törvényeinek. Nem véletlen, hogy a tökéles formák egyikének tartják. Az Univerzum törvényeinek betartása a teljes biztonságot, stabilitást, harmóniát, kiegyensúlyozottságot hozza magával. Így képesek a kristály golyók megteremteni a feszültségmenetes belső békét.

Ha nem a térben kihelyezve van alkalmazva a kristály golyó akkor egy kisebb csiszolat formájában kézben tartva használható, de kiváló medálként a nyakban viselve, főleg ha a medál rész nagyjából a csecsemő mirigy felett helyezkedik el. De kiváló, ha gömb – golyó formájú gyöngyökből készült karkötőt vagy nyakláncot viselünk.

Amikor egy erőteljesebb szorongás érzet, pánik félelem, stresszhelyzet alakul ki érdemes a kristály golyót a tenyerek között mozgatva használni. A tenyérben lévő akupunktúrális és meridián pontoknak köszönhetően, a belőle felszabaduló rezgések sokkal előbb szétáradnak a testben és segítenek lecsillapítani a belső feszültséget, ellazítanak és újra harmóniát teremtenek.

 

  • Kristály kockák

Szinte közismert tény, hogy több kristály és ásvány már természetes képződése során kocka formát vesz fel. Ilyen például a pirit, melyet, ha megfigyelünk, láthatjuk, hogy sok-sok pici kocka formából épül fel, de az sem ritka, ha természetesen egy nagyobb kockaként jön létre. Egy kocka formájú kristály tökéletes a stabilitás fenntartáshoz. Nagy segítség megtalálni a belső összhangot. Kiválóan képes kötni, lehorgonyozni a Földhöz, így mindazoknak nagy segítség, akiknek hajlama van kissé (vagy jobban) elrugaszkodni a 3D síkjától. Egy tökéletes, biztos és stabil tudati hozzáállást kölcsönöz. 

Kiválóan alkalmazható térben kihelyezve is, sőt gyakori, hogy kisebb kocka formákból fűzért készítenek, majd azt lógatják fel. Ezzel a térben (otthonban, munkahelyen, irodában) teremtődik meg a tökéletes földelés energetikai minősége, érzelmi és lelki stabilitást hozva magával. Ebben a térben időt töltve pedig a személyes finomtesti energiák is átveszik ezt a rezgést.

Azonban teljesen mindegy, hogy milyen formában használjuk a kristály vagy ásvány kockákat, hiszen minden körülmény között a Földanyával és a 3D stabilitásával kapcsol össze. Így nem engedi, hogy különböző érzelmi hullámzások vagy stressz kibillentsen a belső egyensúlyból. Kifejezetten ajánlott szokott lenni ékszer formájában alkalmazni, így egy állandó energetikai hatással látja el használóját.

  • Kristályszívek

Egy korábbi cikkemben már részletesen kielemeztem a kristályszívek tulajdonságait (Ezen a linken keresztül megtalálod a cikket: Kristályszívek különleges ereje!). Viszont röviden most, mint a stressz, a pánik, a szorongás és a belső instabilitás eszközeként jellemzem.

Nem kérdéses, hogy a szív forma az egyik legközkedveltebb. A hozzá csatolódó kollektív tudatú jellemzők és érzések, mindig is biztosították a kiemelt figyelmet számára. Azonban a benne szunnyadó erőről sem szabad elfeledkezni, melyet a forma magában hordoz. Gyakori az a megállapítás, hogy a kristályszívek puszta megfigyelése is képes elérni a kellő hatást. Azok az emberek, akik legalább 3 percig egy kristályszívre összpontosítottak erőteljes közérzet javulásról és belső béke érzetről beszéltek.

Gyakori, hogy a szív formát az élet erejének forrásaként jellemzik. Inkább az érzelmek egyensúlya, mint a szerelem jelképeként tartják számon. A mitológia, a hiedelmek és a több ezer éves vallási és spirituális hit szerint segít az egészséges érzelmi világ megélésében, egyensúlyt teremt a szívben és a lélekben, elvezeti a feszültséget, megteremti a békét és a harmóniát.

A szorongás és a stressz érzésével egyszerre szimbolikus és mondhatni közvetlen a kapcsolata. Mind a két esetben jellemző a pulzusszám megnövekedése, mely akár ezen tünetekből a pánikérzet állapotát is előidézheti. Magával a harmonikus szívműködéssel, mely a pulzus normális ütemét is jelenti, nem is lehetne közvetlenebb kapcsolat, mint maga a szív forma (akkor is ha valójában nem ilyen formájú az emberi szív). Maga a csiszolat segít ezt a belső egységet és természetességet megteremteni, így téve kiegyensúlyozottabbá az életet.

Kifejezetten ajánlott kézben tartani és meditálni vele, vagy medálként használni, így egy tudatalatti szimbólumként közel hordva a fizikai szívhez, mely az elménket még nagyobb béke érzettel látja el. Így segítve leküzdeni a szorongás nyomasztó érzetét.

 

  • Marokkövek

A marokkövek az egyik legközkedveltebb ásvány csiszolat formák. Talán az első legnagyobb tévhit a marokkövekkel kapcsolatban, hogy formáljuk természetes folyamat eredménye. Ez sajnos tévedés, kifejezetten ritka, hogy természetesen gömbölyded szépen polírozott formát vegyen fel vagy érjen el egy kristály vagy ásvány. Ezeket többségében úgynevezett dobcsiszolással alakítják ki. Több dolognak is köszönhető, hogy ezek a legtöbbet alkalmazott kristály forma változatok. Az egyik talán kissé bagatellnek mondható, a megfizethetőség. Ezen formák sokkal költséghatékonyabban állíthatók elő, így az árukat is alacsonyabban lehet tartani, mint mondjuk egy szív vagy egy gömb csiszolat esetében. A másik, hogy ezen kövek hatalmas változatossággal rendelkeznek. Szinte nincs is két egyforma, így mindenki felfedezheti saját maga különleges és egyedi kedvencét benne.

Azért is használhatóak ilyen jól a mindennapokban, mivel könnyen maguknál tudják hordani az emberek őket. Egyszerűen zsebre teszik és az aktív napjuk minden pillanatában velük van. Egyáltalán nem zavaró egy üzleti megbeszélés, egy irodai munka, boltban vagy vezetés közben. A marokkövekkel szoros kapcsolat tud kialakulni pontosan a hosszantartó és mondhatni állandó kapcsolódás miatt. Így stresszes helyzetben vagy szorongás idején, esetleg rossz közérzet kialakulásának alkalmával elegendő csak megfogni és rövid időn belül megtalálja használója a személyes békéjét és egységét.

  • Worry / Relax / Stresszoldó kövek

A Relax / Stresszoldó kövek (Worry stone) sima, csiszolt ásványok/kristályok, amelyeket a stressz és a szorongás enyhítésére használnak. Általában ovális alakúak, hüvelykujjnyi bemélyedéssel. Régebben különleges színű, folyóban található köveket használtak erre a célra, manapság azonban kiváló kristályokat és ásványokat használnak erre a célra.

Használata könnyed és egyszerű. Tartsd a Relax / Stresszoldó követ (Worry stone) a mutató és a hüvelykujjad között, óvatosan mozgasd a hüvelykujjadat előre-hátra a kövön. Ez a hüvelykujj előre-hátra mozgatása a kövön serkenti a kézidegeket, amelyek csökkentik a stresszt. Ez a módszer természetesen, a test öngyógyító képességét elősegítve oldja a stresszt, a zavarodottságot, a nyugtalanságot, a zűrzavaros gondolatokat.

Az Relax / Stresszoldó kövek (Worry stone) használatának régmúltra visszatekintő történelme van. Emlékek maradtak fent használatáról az ókori Tibetben, Görögországban, Írországban és számos amerikai törzsnél. Az ókori görögök általában a tengerfenéken található kristályos köveket alkalmazták. Az amerikai őslakos törzseknek egy csodálatos hagyománya volt, hogy az idősek mindig a fiatalabb nemzedékeknek adták át köveiket, ezzel egy erős kapcsolatot alakítottak ki az ősök szellemével.

 

  • Angyal csiszolatok

Talán az egyik legegyértelműbb csiszolat forma azonban érdemes róla ennek ellenére „beszélni”. Az angyalok, mint jelképek mindig is nagyon fontos helyet foglaltak el a nyugati emberek tudatában. Az Istenhez közeli erőt, a védelmet, a biztonságot, a megbékélést és mindenkinek a személyes harmóniáját és az ahhoz szükséges erőket jelképezik. Így maguk az angyalokat ábrázoló csiszolt kristályok, mondhatni kézzelfoghatóvá teszik ezeket a magas szférájú lényeket és erejüket.

Megtalálhatóak medál formától kezdve kisebb nagyobb szobrokig. Medálként viselve segítenek megteremteni az érzést, hogy közvetlen kapcsolat van az angyalok és közöttünk. Ettől mindenki nagyobb biztonságban érzi magát. A biztonság tudat pedig nagyon fontos. Magától a tudattól sokkal kiegyensúlyozottabbá válik az ember, kevésbé hatnak rá a különböző negatív érzelmi hatások, így képes egyensúlyban maradni és nem adni teret a szorongás és a stressz érzetének. A szobrok a térbe kihelyezve szintén ilyen hatásokat képesek elérni. Hasonlóan a szív formához, már a puszta nézésük nyugalommal áraszt el. Ezek mellet pedig képes egy békés légkört létrehozni, melyben a megnyugvás érzete járhatja át az embert. Ezzel eltüntetve a zűrzavaros gondolatokat és a nemkívánatos érzeteket.

A kristály csiszolatok mondhatni kézzel fogható segítséget tudnak nyújtani a mindennapok nehézségeinek kezelésében. Biztos pontok lehetnek az egyensúly megtalálására, a szorongás csökkentésére és az érzelmi jólét elősegítésére. Tudat alatt mindenki vonzódik a számára megfelelő kristály csiszolathoz, mely segítség lehet számára. De érdemes akár célzottan is kiválasztani a legtökéletesebbet, a személyes igényekhez és élethelyzethez igazítva.

Ne feledd, hogy hatásuk túlmutat az esztétikumon. Minden kristálynak és ásványnak megvan a maga egyedi és rá jellemző tulajdonsága és ereje. Egyetlen csiszolati forma nem veheti ezt el tőlük, így ha ebben is tudatos az ember, akkor nem csak a formának lehet segítő hatása, hanem a kő egyéni ereje is hatalmas pluszt jelenthet.

 

Ha pedig szakértő tanácsra lenne szükséged bátran fordulj hozzánk, segítünk neked kiválasztani a számodra megfelelő darabot.

blog comments powered by Disqus