Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Szuperhold és Kék Hold együttese - Tények és misztérium

Ricsi
2023. 08. 29. 16:15:45
Szuperhold és Kék Hold együttese - Tények és misztérium

Magát a Szuperhold kifejezést Richard Nolle asztrológus használta előszőr, a telihold és az újhold jellemzéseként, amikor kevesebb mint 359 000 km távolság van a Föld és a Hold között. Ez amúgy nagyjából 6%-kal kisebb távolság az átlagnál. Bármilyen hihetettlen azonban ez évente 3-4 alkalommal is előfordul. Modern elnevezése és újra felfedezése ellenére, már több ezer évvel ezelőtti vallási, spirituális és ezoterikus feljegyzésekben is megtalálható ezen különleges bolygóközelség és az általa felszabaduló erők fontossága.

A Szuperhold és a Kék Hold meghatározását gyakran összemosák, azonban a kettő két teljesen különálló jelenség. A Szuperholdat, ahogy már fentebb említettem a Föld és a Hold távolsága határozza meg, a Kék Hold pedig a Telihold ciklus ideje. Pontosabban csak akkor beszélhetünk Kék Holdról, ha az a Telihold az adott hónap második Teliholdja. Ez magában is egy ritka jelenség, úgy számolják átlagban 2-3 évente jön létre, azonban hogy egyszerre legyen Kék Hold és Szuperhold kiváltképpen ritka, 10 évente egyszer előforduló lehetőség csak.

Szabad szemmel igaz nem sok minden érzékelhető ezen jelenségekből. A Szuperhold ideje alatt a Hold fénye nagyjából 15%-kal erősebb és 6-7%-kal látszódik nagyobbnak. Ez a közelség természetesen erőteljesebb gravitációs kölcsönhatásokat is eredményez a két égitest között, pl. erőteljesebb ár-apály hatásokat. Energetikai szempontból pedig meghatározó erőket szabadít fel. Kék Hold pedig valóban nem rendelkezi szemmel látható különbséggel, abban különleges, hogy egy adott hónapban kétszer is megcsodálhatjuk Föld bolygónk örök társának csodálatos fényeit, melyet a Nap rávetülő sugarai által ver vissza.

Magáról a Hold ciklikus állapotairól tudjuk, hogy más és más jellegű rituálékat és szertartásokat szokás végezni alattuk. Így pl. a Telihold idején elengedő, még Újhold idején bevonzó, növekvő gyakorlatokat. Ennek egyszerű indoklása, hogy a Teliholddal a látható Holdfelszín csökkeni kezd, így az elmúlást, elengedést, fogyást jelképezi, míg Újhold után a Hold látható felszíne növekedne kezd, ezzel a termékenységet, növekedést, bevonzást szimbolizálja. Természetesen vannak kivételek egyes gyakorlatok és szertartások esetében, melyek nem ezen elvek alapján kötődnek a Hold fázisaihoz, azonban ezen megállapítás általánosságban minden vallási, ezoterikus és spirituális irányzatban helytálló. Ezen gondolatmenet alapján, úgy lenne helyes, ha a Szuperhold és a Kék Hold együttese erőteljes elengedési erőket szabadítana fel, azonban ez egymagában így nem állná meg a helyét. Mivel ez egy nagyon különleges energetikai állapot, így kicsit fel is rúgja ezeket a szabályokat.


Kép forrása: rawfreedom.co.uk

Rose Smith spiritiszta asztrológus egy nyilatkozatában FEMAIL-nek, például úgy fogalmazott, hogy ezen kettős Hold energia a kollektív tudatban és az emberek mindennapjaiba káoszt teremt, mellyel ha tudatosan foglalkozunk, hatalmas előre lepéseket lehet elérni. A káosz kifejezés félelmetes lehet, azonban néha pont erre van szükség ahhoz, hogy rendet teremthessünk. Ilyenkor ugyanis elszakadhat az ember a berögzült mintáktól, szokásoktól, reflex szerű viselkedési stílustól, rossz gondolatoktól, stb.. Mindemelett az egyik legépítőbb Hold energiát lehet ilyenkor befogadni. Így ha valaki tudatosan kezeli az ilyenkor megjelenő energiákat biztos lehet benne, hogy az életében hatalmas változásokat idézhet elő.

A wicca kultúrában, de még a druida vallások esetében is ezen időszakokban történtek a legnagyobb beavatások a nők esetében. Igaz, hogy ha druidára gondolunk akkor többségében szakállas férfiakat képzelünk el, azonban ezen spirituális ágazat képviselői között bőségesen fordultak elő nők is, sőt gyakran nevezik őket tudományuk legkiválóbb művelőinek. Az ilyenkor esedékes szertartásokat hitük szerint a Hold istennő és az Ősanya együttes ereje támogatja. De bármilyen gyakorlat, meditáció, révülés, gyógyítás vagy beavatás, az ő áldásukat élvezi és fokozott erővel hatnak. Érdekesség például, hogy Shakespeare Macbeth darabjában lévő szertartás egy ilyen Szuperhold és Kék Hold együttes alkalmával játszódik. Bár ez nem egy közismert eleme ennek a csodás darabnak.

Az tagadhatatlan tény, hogy a Hold erőteljes kapcsolatban áll a víz elemmel, a természeti erőkkel és a női energiákkal. Ennek megfelelően az ezekhez kapcsolódó különböző szertartások, gyakorlatok és szokások, ilyenkor nagyobb figyelmet kapnak. Hiszen a kettős különleges Hold megjelenés, sokkal erőteljesebbé teszi a folyamatokat. A termékenység szertartások, a bőség és az egészség gyakorlatok, a beavatási szertartások, az erőteljes Hold energiával átitattot varázslatok és mágikus rituálék egyik kiemelet időszaka ez.


Kép forrása: thegypsythread.org

Egyszerűbb gyakorlatokat bárki végezhet ilyenkor mellyel saját mindennapjait és fejlődését segítheti elő. Szerencsére ezekhez nem szükséges semmilyen beavatással vagy titkos tudással rendelkezni. Szuperhold és Kék Hold együttese az egyik legmélyebb spirituális és érzelmi kapukat képes megnyitni mindenkiben, aki befogadó erre az energiára. A befogadáshoz elegendő, ha szívben, gondolatban, lélekben megengedjük, hogy ez a tiszta erőteljes energia egyé válhasson személyes energiáinkkal. Így feltölthetjük és megújíthatjuk személyes erőnket és rezgéseinket. Ugyanígy egyszerű módja ezen energiák befogadására és felhasználásra, ha ilyenkor Holdfény „fürdőt” veszünk, mely semmi másból nem áll, mint a szabad ég alatt elmélyült elmével engedni, hogy a Holdról visszaverődő fények kellemesen átöleljék és eggyé olvadjanak a testtel (ezt borongós időben is lehet). De kiváló lehet, ha egy holdkő kristályt hordunk magunknál, hiszen általa sokkal intenzívebben érzékelhetőek ezek az energiák és erők.

Akár régi, titkos vagy épp beavatott szertartásokkal, egyszerű kis gyakorlatokkal, esetleg csak nyitottsággal próbáljuk a megjelenő energiákat bevonzani a legfontosabb, hogy alázattal tegyük mindezt. Hiszen az alázat az egyik legértékesebb és legfontosabb jellemvonás amellyel egy ember rendelkezhet. Ha befogadó az ember a Szuperhold és a Kék Hold együttesének erejére, biztos lehet benne, hogy ez az időszak kiváló lehetőségeket tartogat számára, csak nyitott szemmel kell figyelnie napjait.

blog comments powered by Disqus