Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

A szívünk üzenete meditációs gyakorlat

Zsolti
2020. 09. 03. 10:51:03
A szívünk üzenete meditációs gyakorlat

A nehéz, kihívásokkal teli időszakokban könnyen figyelmen kívül hagyjuk szívünk üzeneteit. Döntéseink meghozatalában csak elménkre hagyatkozunk, mérlegelünk és az alapján cselekszünk amit a környezetünk és a társadalom elvár tőlünk. Még akkor is amikor érezzük, hogy nem ez lenne a helyes út ahhoz, hogy életünket örömmel és boldogsággal töltsük meg. Ez az érzés valójában szívünk üzenete. Magasabb tudatossága suttog nekünk és ha lecsendesítjük elméket összhangba kerülhetünk szívünk intelligenciájával.  Rajta keresztül megérthetjük vágyainkat, megtalálhatjuk kreativitásunk forrását és elérhetünk egy teljesebb életet. A sok ingertől ami napközben ér minket elménk folyamatosan „foglalt”. Gondolataink a félelmeink, aggályaink, elvárásaink és rövid távú terveink körül forognak.  Ahhoz, hogy halljuk szívünk üzenetét el kell csendesítenünk elménket. Ebben segíthet nekünk a következő gyakorlat.

Keressünk egy csendes helyet, üljünk le. Engedjük, hogy testünk és elménk összehangolódjon

Lélegezzünk be és lassan fújjunk ki háromszor. Ezzel lecsendesítve elménk.

Figyeljünk szívünkre, hogy meghalljuk, ahogy figyelünk bebocsájtást nyerünk intelligenciájába.

Összpontosítsunk a légzésre, ahogy lassan be és kilélegzünk. Ha bármilyen gondolat, aggodalom bukkanna fel hagyjuk elúszni. Csak a légzésünkre figyeljünk.

Amikor megnyugodtunk figyelmünkkel forduljunk a szívünk felé, csatlakozzunk energiájához a következő kérdésekkel: Mi tesz boldoggá? Mit szeretek csinálni? Mi okoz örömöt? Mik a szenvedélyeim? Mi ad ihletet? Mitől érzek beteljesülést?

Lélegezzünk be és lassan fújjunk ki

Most kérdezzük meg magunktól: Mivel töltöm az időmet, ami nem tesz boldoggá, ami távol tartja tőlem az örömöt?

Most kérdezzük meg a szívünket: Mit tehetek, hogy túllépjek azon, ami távol tart a veled való kapcsolattól? Hogyan érezhetnék ihletet és beteljesülést?

Nyíljunk meg a válasz befogadására. Lehet furcsának találjuk majd a válaszokat, de ne vessük el őket. Arra figyeljünk milyen érzéseket vált ki belőlünk. Amit a szívünk diktál helyesnek érezzük majd. Segítségével megtalálhatjuk átfogóbb célunkat, tudni fogjuk mit kell tennünk és merre kell indulnunk. 

„ Ismerek egy csomó embert, akik „halottak”. Ám járnak, beszélnek, tévét néznek. Néha keményen dolgoznak, de az isteni energiának ez a szikrája valahogy elveszik. Na, nem örökre veszik el. A lelkünkben élő gyermek mindig újra ránk köszönhet, és megint felélesztheti ezt a szikrát. Ezek az emberek azonban megtagadják a tényt, hogy álmaik vannak. Elveszítik a kapcsolatot az álommal. Az, aki elszakadt a szívétől, nem él.” /Paulo Coelho/

(Forrás: Baptiste De Pape - A szív ereje)

blog comments powered by Disqus