Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Faragott Életfa mandala

AG
37.990 Ft
Kattints ide és értékeld termékünk!

Szín: natúr

Anyaga: suar fa

Kézműves Indonéz termék

Méretek: kb. 40 cm

Elérhetőség: 1 db raktáron
Spirituális tudatossággal előállítva
1. osztályú alapanyagból
Szeretettel készítve
37.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Indonéz kézművesek által kézzel készítették suar fából, így minden darab teljesen eredeti és egyedi. A fa fényes, gyönyörű színű, bármilyen belső térbe remekül illik. Páratlan rezgések és energiák lengik körbe.

A Suar fa (latin neve Albizia Saman) nevét, ha magyarra fordítanánk úgy hangozna - Esernyő fa. Elnevezése a megjelenéséből és a hozzá fűződő legendákból adódik. Hatalmasra, akár 80 méter magasra is megnő, lombozata pedig szétterül, mint egy kinyitott esernyő. Főként Indonéziából hozatják, bár érdemes tudni, hogy ott nem őshonos faj, úgy telepítették be a gyarmatosítások idején. Ennek ellenére hamar nagy tiszteletnek örvendő fává nőte ki magát az őslakosok körében. Hagyományok alakultak ki, melyben védelmet kértek a Suar fától, hogy tartsa távol a rossz szellemeket és betegséget. Manapság Indonéziában már minden otthonban megtalálható legalább egy-egy suar fából készült dísztárgy, mely a fa védelmező erejét segít felhasználni. A használati és dísztárgyak mellett, gyakran készítenek isteneket, félisteneket, nagyhatalmú szellemeket és szimbólumokat ábrázoló szobrokat és faragványokat is a suar fából. Az indonéz kultúra hite szerint ugyanis ezek a faragványok nem csak az általuk ábrázolt isten vagy jelkép, illetve a suar fa erejével rendelkeznek, hanem a legnagyobb szentségek közé emelkedik.

Az Élet Fája az összetartozás, biztonság, termékenység jelképe. A kelták a fákat az emberek őseinek tekintették. Legfontosabb fának a tölgyet, az ég istenének növényét tartották. Minden kelta törzsnek saját szent fája volt, ahol a törzs királyait avatták. Ez a fa a törzs területének közepén állt, az egység az összetartozás és a biztonság jelképeként. A szent fa olyannyira fontos volt, hogy minden csata alkalmával elvittek egyet gyökerestől.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!