Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Litha a nyári napforduló ünnepe!

Ricsi
2024. 06. 20. 15:11:00
Litha a nyári napforduló ünnepe!

Az Föld északi féltekéjén június 20. és 23. között ünnepeljük Litha ünnepét, mely a nyári napfordulóval egyidőben kezdődik. Ez az év leghosszabb napja és a legrövidebb éjszakája. Ilyenkor magának a Nap erejének teljességét, a fény, a szeretet és a tisztaság dicsőségét ünnepeljük. Ezt az ünnepet követően pedig a napok elkezdenek rövidülni, így a Nap tűz ereje is fokozatosabban gyengül.

Érdemes a most megjelenő erős és aktív tűz erővel feltérképezni belső világunkat. Felismerhetünk olyan elnyomot vágyakat és célokat, melyek segíthetnek jövőnk tudatosabb alakításában. Megtervezhetjük mindazt, amit a következő időszakban akár rövid vagy hosszútávon szeretnénk megvalósítani, elérni. Kiváló lehetőség van felismerni azokat az önkorlátozó belső, akár dogmatikus lelki meggyőződéseket, melyek visszafognak és nem segítenek a fejlődésben. Ez az erős Nap erő segít a belső világunk átlátásában és a tudatra ébredésben. Hatalmas erővel látja el a lelket, lendületet és inspirációt kölcsönöz.

Mivel ezt a hatalmas lángolást egy lassú és fokozatos csökkenés követi, így azok a dolgok melyek elengedésre szorulnak most szintén figyelmet kapnak. Nem csak a lehetőségek és a vágyak, célok felismerésének az ideje, hanem észrevehetjük, hogy mik azok a dolgok, energiák, melyeket szeretnék vagy szükséges elengedni a fejlődésünk érdekében. Ha ezeket sikeresen eltávolítjuk magunktól, akkor lehetőségünk adódik a megújulás teljes elnyerésére.

Az ünnepnek és a benne lévő erőknek van egy erős kettőssége. A június 20.-i Nap erő egy erősen emelő és feltüzelő, szenvedélyekkel és hatalommal átitatott minőség. Azonban ez már másnaptól egy csökkenő erő, hiszen ettől a pillanattól kezdve egyre rövidebbek a nappalok, a Nap ereje a benne lévő tűz fogyatkozik. Előre vetítve a befelé figyelés, önmagunk mélyebb megismerésének fontosságát az elkövetkezendő időszakokban. Mely a már említett elengedésekkel és belső munkával még erősebbé tehető.

Fontos tudni azt is, hogy ez az ünnep erőteljes hatással van a párkapcsolati erőkre. Hiszen a Nap erőteljes hatása felszínre hozhatja a mélyben lévő szenvedélyes érzéseket. Így fontos, hogy ilyenkor ne menjünk bele vitás helyzetekbe párkapcsolatokban, de a mindennapokban sem. Ugyanis, ha nincs megfelelő tudatos figyelem, akkor ezek a szenvedélyes erők átvehetik a hatalmat és feszélyezett, nehéz helyzeteket teremthetnek. Ugyanakkor, ha megfelelően használjuk és kezeljük ezt az erőt, akkor a kapcsolatokban erős fejlődést és összetartozást érhetünk el.

  • Kifejezetten ajánlott ilyenkor a tűz elemi erőt erősíteni a nyári napforduló első és második napján. Ennek az egyik legalapvetőbb eszköze a gyertya gyújtás, mely kifejezetten előnyös, ha piros, narancs vagy sárga színű. Emellett ajánlott tűz elemű füstölők égetése, kiváló erre a Palo Santo, főleg ha kopállal (copal) vagy rutafűvel együtt égetjük. Ezzel magát a fény és tudatra ébredés erejét segíthetjük.
  • Gyakran alkalmazott gyakorlat, hogy ilyenkor húsmentes böjtöt tartanak, ezzel a fizikai test és finomtest energiák megtisztulását is elősegítik. Az otthonok vagy a munkahelyek energetikai tértisztítása is ideális ilyenkor, hiszen elvezetve az ott lévő nem kívánatos rezgéseket, esélyt adunk arra, hogy a valódi célok és segítő erők helyet kapjanak.
  • Az egyszerűbb gyakorlatok közé tartozik, a sokszor használt és ilyenkor előtérbe kerülő gyertya mágiák egyike. Egy piros, narancs vagy sárga gyertyát gyújtanak, melyet sóval (lehetőség szerint, szent sóval) szórnak körbe, majd a 4 égtáj irányában egy-egy citrin, hegyikristály, vagy vörös jáspis kővel kereteznek. A gyertya gyújtását követően egy befelé figyelő, meditatív állapotban engedik, hogy felszínre jöjjön minden olyan dolog, melynek el kell múlnia. Ezeket felírják egy papírra és a gyertya lángjában elégetik. Ezt követően a gyertyát hagyják végig magától leégni, elfújni nem szabad. A kristályok kivételével pedig a hamvakat és a sót még az ünnep vége előtt vízbe szórják vagy elássák. Ezzel egy erős elengedési gyakorlatot lehet végezni, mely segít megszabadulni mindattól, ami már nem szolgálja a fejlődést. 

Az említett gyakorlatok lehetőséget adnak egyfajta tisztelgésre az ünnep és a megjelenő erők iránt. Azonban a legfontosabb a belső munka, amit a személyes fejlődésünk, önmagunk mélyebb megismerése iránt teszünk. Ez mindig legyen ott az elsődleges valós szándékok között és akkor teljes bizonyossággal várhatjuk, hogy tudatos jövő felé haladunk.

blog comments powered by Disqus