x

Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Termékek Menü

Miért jobb a kézműves szappan, mint a bolti!?

Hszien Ezoterikus Ajándékbolt, Virizlai Richárd ügyvezető
2017-09-29 01:24:00
Miért jobb a kézműves szappan, mint a bolti!?

 Mire jó a kézműves szappan? Mitől jobb, mint amit az átlag megvásárolható szappanok? Valóban jobb hatásai vannak? Tényleg a közérzetünkre is hatással van? Nagyon sokszor haljuk ezeket és ehhez hasonló kérdéseket vásárlóinktól. Ennek kapcsán próbáltunk egy összefogó cikket írni e csodás termékekről

 Első körben beszéljünk a szappanok összetételéről; Azon darabok, melyeket az tömegtermékként megvásárolhatunk, kisebb nagyobb üzletekben nagyon sok felesleges anyaggal van tele. Ezek az esetek többségében károsító, mérgező hatással lehetnek. Ilyen adalékok lehetnek színezékek, illatosító aromák, habzást fokozó adalékok, állag javító anyagok. Sok-sok felesleges anyag! Természetesen a mérgező hatás nem egyből és töményen van jelen. Hiszen ebben az esetben nem kapták meg volna az engedélyeket a gyártó cégek. Ez sokkalta inkább a felszívódás következtében történik. Használat közben a bőrön át ezek az alapjáraton felesleges anyagok felszívódnak és a szervezetünk különböző pontjaiban raktározódnak el. Idővel ezek olyan nagymértékben lesznek jelen, hogy képesek akár allergiák, betegségek, bőrelszíneződések, stb. formájában megjelenni. Azonban ezek az anyagok jó esetben a valódi kézműves szappanokban nem találhatóak meg. Vagy csak 100% tiszta és minőségi formában.

 A kézműves szappanok nem szoktak allergiás, kiütéses nyomokat hagyni. A természetes alapanyagból készült szappanokat akár kisgyermekek is biztonságosan használhatják (1 éves kortól ajánlott). Akár érzékeny bőrűek vagy bőrbetegséggel küzdők is bátran minden probléma nélkül használhatják.  A hétköznapi szappanokkal ez gyakran előfordul, viszketést, kiütéseket, vörös foltokat okozhatnak.

 A szappanok használata ellen nagyon sokan azt az indokot hozzák fel, hogy a szappanok szárítják a bőrt. Ez részben igaz is, de csak azokra melyeket a nagy cégek tömeggyártásban készítenek és tartalmazzák azt a sok felesleges anyagot. Igazából pont ezek azok melyek ezt a jelenséget a gyengébb, érzékenyebb bőrtípusoknál előidézhetik. Ezekkel ellentétben a természetes anyagokból készült szappanok egyáltalán nem szárítják a bőrt, sőt kiváló bőrregeneráló és testápoló hatással bírnak.

 Azért érdemes azt is megemlíteni, hogy a természetes életmód képében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kézműves szappanok. Nem csak összetételének, hanem energiáinak tisztasága is nagy segítségedre lehet a természetes és egészséges életviteled élésében. Nem csak kívül, hanem belül is segít a megtisztulásban.

  Minden jótékony hatása mellet nem varázsszer. Nem múlnak el tőle a ráncok, nem tűnteti el a bőrhibák esetleg hegesedések. Nem lesz feszes tőle a narancsbőr, és a gombás fertőzésesek sem múlnak el tőle. Azonban használatával a bőrproblémáinak tünetei enyhülhetnek, hiszen egy mélytisztító hatása van. A benne lévő gyógynövények hatóanyagai viszont konkrét betegségek vagy problémákat is képes javítani. Természetes illatanyagának köszönhetően az egyik legjobb aromaterápiás eszközként alkalmazhatóak. Ápolja és táplálja a bőrt. Sokkal élettelibbnek és egészségesebbnek néz ki és lesz is a bőr használata következtében.

És arról se felétkezzünk, meg hogy tökéletes ajándékoknak is. A természetességéből adódóan csodálatos külsővel rendelkeznek, és gyakran ezt megbolondítják formákba öntéssel. Nincs olyan ember, aki ne örvendeztetne meg, ha ajándékba egy kézműves szappant kapna.

 Ami talán még fontos megemlíteni, hogy minden jótékony hatás ellenére fontos megvizsgálni kitől, honnan vásároljuk meg kézműves szappanunkat. Mivel egyre népszerűbb ezért egyre többen próbálkoznak a termékek gyors, egyszerű, és higított tömeggyártásával. Azonban ezek pont azokat az értékeket veszítik el, amitől egy kézműves, természetes szappan egyedi és tiszta. Mindig figyeld meg és bátran hallgass a belső hangodra hogy csak a minőségit vásárold meg.

blog comments powered by Disqus