Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Gyógyító Buddha Naga kigyóval

POE
5.990 Ft
Kattints ide és értékeld termékünk!

Szín: ezüst

Anyaga: réz

Méret: 8,8 x 4 cm

Elérhetőség: 3 db raktáron
Spirituális tudatossággal előállítva
1. osztályú alapanyagból
Szeretettel készítve
5.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Buddha, mint megnevezés nem köthető konkrétan egy személyhez. Így érthetővé válik, hogy a különféle ábrázolások más és más személyeket jelenítenek meg. Buddha nem más, mint annak a tudatossági szintnek a neve, amibe az adott személy eljutott. Tehát Buddhává nem születik, hanem válik az egyén. Legelső Buddha tudati szinttel rendelkező személy Gautama Sziddhartha (i. e. 563 – i. e. 483) volt. Ő alapította meg a ma már a világ egyik legnagyobb vallását, a buddhizmust.

Gyógyító Buddha – Csak ülő pozícióban látható, többségében kék, zöld vagy díszes köntösben látható. Az egyik keze szintén az ölében nyugszik míg a másikban lótuszvirágot vagy aruna ágat tart. Gyakori ábrázolás formája az is mikor a hátánál egy díszes fal, vagy boltív van.

Buddha a megvilágosodása utáni hatodik héten szamádhiban (koncentratív meditáció) ült. A Naga kígyó király úgy védte a meditáló Buddhát, hogy többfejű csuklyájával menedéket készített, és testét maga alá csavarva emelte az árvíz fölé, vigyázva, hogy megvédje a csapadéktól és mindenféle parazita, mérgező és ragadozó állattól, lényektől. Ahogy az eső abbamaradt, a Naga király feltekeredett, emberi formává változott, és Buddha iránti tisztelettel felemelte a kezét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!