Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Rózsafüzér bordó

LAU
1.190 Ft
900 Ft
Kedvezmény: 290 Ft 24%
Kattints ide és értékeld termékünk!

Anyaga: fa

Színe: bordó

Méret: 27 cm hosszú - Ø 30cm

Elérhetőség: 2 db raktáron
Spirituális tudatossággal előállítva
1. osztályú alapanyagból
Szeretettel készítve
1.190 Ft
900 Ft
Kedvezmény: 290 Ft 24%

Leírás és Paraméterek

A rózsafüzér (latinul rosarium, más szóval szentolvasó) a katolikus egyházban az imádság egyik közkedvelt formája, illetve az ehhez használt eszköz. Formáját tekintve lényege, hogy bizonyos imákat meghatározott számban és sorrendben kell mondani.

A rózsafüzér ún. máriás ájtatosság , amely már évszázadok (kb. a 15. század) óta a katolikusok egyik legkedvesebb és legelterjedtebb imádsága. Alkotóelemeinek egyszerűségében sűrítve tartalmazza az egész evangéliumi üzenet mélységét, melynek mintegy rövid összefoglalása. Benne visszhangzik Mária imádsága, az ő örök Magnifikátja, a megváltó megtestesülés művéért, mely az ő szűz méhében kezdődött el. A rózsafüzérrel a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretete mélységének megtapasztalásába. A rózsafüzér által a hívő kegyelmek bőségét nyeri el, mintegy magának a Megváltó Anyjának kezéből.

Forrás: wikipedia

A gyöngyszemek a következő felosztásban vannak elhelyezve, elsőnek 10 szem egymás mellett, majd szünet és 1 újabb szem, ezt nevezik 1 tizednek. A teljes rózsafüzér sor pedig 5 tizedből áll. A végső pontja a kereszt, az itt lévő gyöngyök a következőképpen helyezkednek el, 1 szem, majd vagy szünet és 3 szem vagy 3 kisebb gyöngy, végül pedig ismét 1 szem. Manapság már léteznek csak 1 tizedet tartalmazó darabok is, ezeket nevezik tizedes rózsafüzérnek.

A rózsafüzérrel a következőképpen ajánlott az imádkozás, az egyházi előírásoknak megfelelően:

1. Az ima keresztvetéssel kezdődik.

2. A keresztre egy Apostoli hitvallást mondunk.

3. Az első nagy szemre egy Miatyánkot.

4. Az ezt követő 3 szemre 1-1 Üdvözlégyet, Jézus neve után a bevezető titkokkal. Majd egy doxológiát, azaz Dicsőséget... mondunk. Azonban erre nincs külön szem a rózsafüzérben sehol.

5. A bevezető utolsó szemére ismét egy Miatyánkot.

6. A körben a 10 egymást követő szemre 1-1 Üdvözlégyet, mindegyikben a kiválasztott sorozat első titkával (vagy egy saját titokkal). Majd a tizedet egy Dicsőség... zárja.

7. Folytatjuk a következő tizeddel: az 1 szemre Miatyánk, a 10 szemre Üdvözlégyek a második titokkal.

8. Az ötödik tizedet záró Dicsőség... után ismét keresztvetés következik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!