Hozzájárulok, hogy a www.hszien.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében. Adatvédelmi szabályzat ide kattintva elérhető!

Shiva - Párvati - Ganésa családi szobor

CSV
5.490 Ft
Kattints ide és értékeld termékünk!

Szín: csontszín

Anyaga: rezin

Méret: 11 x 12 cm

Elérhetőség: 1 db raktáron
Spirituális tudatossággal előállítva
1. osztályú alapanyagból
Szeretettel készítve
5.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Shiva a hinduizmus három fő istenének egyike. A legkegyesebb úrnak tartják, hiszen lótusz lábánál a leggonoszabb teremtmények is megpihenhetnek és megváltást kérhetnek. Nevének állandó része a pusztító szó, azonban ez nem félelem keltő, hiszen ő teremti meg a helyet az új dolgok létrejövéséhez, mindazt aminek már lejárt az ideje ő lesz aki segít elengedni. Segít megérteni és harmóniába kerülni személyes egónkkal, ezzel fokozva tudásunkat és lelki fejlődésünket. Megtanít miként emelkedhetünk felül félelmeinken, berögzült negatív tulajdonságokon és viselkedés mintákon. Kozmikus tanácsadó és tanító, aki segít megérteni a világegyetem működését, a fizikai világon túl. Az így nyert információk segítenek a gondolatokat és az elmét kitágítani ezzel transzcendens tudatosságot felépíteni.

Párvati hindu istennő aki magának Shivának örök és tőle elválaszthatattlan párja. Ahol Shiva jelen van, ott Párvati is jelen van. Több formája, pontosabban megtestesülése is létezik. A kedves és szelíd formáját Mahádévinek nevezzük. Magát Párvatit tekintjük az összes hindu istennő megjelenési alapjának, azaz minden istennő abszolút formája hozzá köthető. Annyira ősinek számít, hogy már a Kéna-upanasadban is megemlítik, mint aki Indrát, az árja istenek urát oktatja a brahmanról. Párvati nevének jelentése: a hegy leánya. Apja Himavan a Himalája ura. Siva második felesége, egyben első feleségének, Szatinak a reinkarnációja is. Gyermekeik: Kárttikéja (más néven: Szkanda vagy Szubramanja) és Ganésa. Párvatit családi körben két karral ábrázolják, amikor egyedül van megjelenik a hindu istenekre jellemző négy vagy nyolc kar. Hátasa a tigris vagy az oroszlán. Egyes közösségek Visnu testvérének is tekintik.

Ganésa az indiai elefántfejű istenség, aki Shiva és Parvati közös gyermeke. A hindu hitvilág, istenségek panteonjának legkedveltebb tagja. Ganésa teste magát az OM mantrát és az elsődleges kozmikus teremtő hangnak a jelképe. A bölcsességet, az intelligenciát, az értelmet, a magasba törekvést, a teremtést és jó energiákat jelképezi. Ganésát gyakran szokták az „akadályok legyőzője” névvel is illetni, mivel minden olyan akadályt, vagy nehézséget mely a személyes fejlődésedet vagy előrejutásodat akadályozza segít megszüntetni. Azonban fontos, hogy nem veszi el a fejlődési folyamtokból a tanulás és megértés folyamatait. Nagy segítségedre lehet a beállt, megfagyott dolgok elindításában. A célok, tervek megvalósítását merőben támogatja, főleg, ha az nem csak egyéni érdekeket szolgál. Teremtőképességet növeli, mellyel az ő belső útmutatása által, a számunkra legelőnyösebb utat teremthetjük meg magunknak. A gondolkodásunkat és életszemléletünket tisztítja, hogy ne tudjuk akár tudattalanul is bevonzani, megteremteni olyan dolgokat életünkben melyek számunkra nem előnyösek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!